Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Συνάντηση στις 2/12 της Ένωσης κατόχων τίτλων L Brothers

tags :
Συνάντηση στις 2/12 της Ένωσης κατόχων τίτλων L Brothers
Η συντονιστική επιτροπή και τα μέλη της «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2009, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Novotel Athens.
Σκοπός της συνάντησης είναι η λήψη αποφάσεων αναφορικά με τις ενέργειες που πρόκειται να οργανωθούν στο εξής δεδομένου ότι όλα τα θεσμικά όργανα της χώρας μας έχουν απαντήσει για την υπόθεση των τίτλων της Lehman Brothers.
Πέρασε ένας χρόνος από την κατάρρευση της Lehman Brothers κι από την ανακοίνωση της Citybank σύμφωνα με την οποία, οι πελάτες της έχασαν τα χρήματα που είχαν επενδύσει σε δομημένα ομόλογα εγγυημένου κεφαλαίου. Κατόπιν της κινητοποίησης μίας μεγάλης μερίδας επενδυτών και τη σύσταση της άτυπης «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers», αλλά και με την υποστήριξη των δικηγορικών γραφείων που εμπλέκονται στην υπόθεση, επετεύχθησαν τα παρακάτω:
08/02/2009: Ο Συνήγορος του καταναλωτή υπέβαλε Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της Διοίκησης της Citibank προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων και συγκεκριμένα απάτης σε βάρος των καταναλωτών που αγόρασαν τα «τοξικά ομόλογα» από την εν λόγω τράπεζα.
30/03/2009: Tο Υπουργείο Ανάπτυξης έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών που υποβλήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2008 και αφορούσαν συναλλαγές για πώληση επενδυτικών προϊόντων της αμερικανικής τράπεζας Lehman Βrothers από τη Citibank υπέβαλε πρόστιμο 1.000.000€ στη Citbank για παραπλάνηση των επενδυτών.


01/07/2009: To Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την 19932/09 απόφαση του δικαίωσε καταθέτη της Citibank που παροτρυνώμενος από την τράπεζα αγόρασε προϊόντα της Lehman. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την Citibank και την υποχρέωσε να επιστρέψει στον καταθέτη όλο το κεφάλαιο του και μάλιστα ΕΝΤΟΚΑ.
11/11/2009: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε πρόστιμο 300.000€ στην CITIBANK κατά την 529η/11.11.2009 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για παράβαση των κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί από τον επενδυτικό οίκο Lehman Brothers.
12/11/2009: Η Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε πρόστιμο ύψους 250.000€ στη Citibank για τη διάθεση επενδυτικών τίτλων της Lehman Brothers. Η Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ έκρινε ότι η Citibank δεν εφάρμοσε τους κανόνες διαφάνειας και δεν ενημέρωσε σωστά τους επενδυτές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης