Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ως τις 30/6 η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG

tags :
Ως τις 30/6 η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG
Σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους, δεδομένου ότι δεν κατέστη δυνατή η διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2009, αποφάσισε η Marfin Investment Group, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μετόχους να λάβουν την ως άνω επιστροφή κεφαλαίου, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, υπό μορφή μετοχών της MIG αντί σε μετρητά, ως ακολούθως:
- Δικαίωμα να λάβουν την επιστροφή κεφαλαίου έχουν οι μέτοχοι της MIG που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε." (εφεξής η "Ε.Χ.Α.Ε.") μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 29ης Ιουνίου 2010.
Από την επόμενη ημέρα, ήτοι την 30η Ιουνίου 2010 (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου και συνεπώς, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία αρχείου (record date) έχει ορισθεί η 2η Ιουλίου 2010.
- Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε από την ανωτέρω Γενική Συνέλευση να καθορίσει την τιμή διάθεσης των μετοχών, η οποία θα είναι κατώτερη κατά 10% από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (εφεξής το "Χ.Α.") των πέντε (5) πρώτων συνεδριάσεων κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου.
- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατ' εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης όρισε προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων η οποία αρχίζει την 17η Ιουνίου 2010, ημέρα Πέμπτη, και λήγει την 2η Ιουλίου 2010, ημέρα Παρασκευή (περίοδος άσκησης δικαιώματος προτίμησης).
- Οι κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 29ης Ιουνίου 2010 μέτοχοι καλούνται να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης για την ανάληψη των νέων μετοχών, υποβάλλοντας σχετική έγγραφη δήλωση στο Χειριστή τους.
- Σε περίπτωση που μέρος ή όλο το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου αναλογεί σε ενεχυριασμένες μετοχές και έχει συμφωνηθεί η επέκταση του ενεχύρου επί του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου, το δικαίωμα προτίμησης ασκείται με δήλωση του ενεχυράσαντος μετόχου στον ενεχυρούχο δανειστή ο οποίος, εφόσον συναινεί, αποστέλλει σχετική δήλωση στην Εταιρία (αρ. φαξ: 210 77 10 456). Οι μετοχές που θα προκύψουν από την επανεπένδυση στην περίπτωση αυτή, θα ενεχυριασθούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρακτική, υπέρ του ενεχυρούχου δανειστή, εφόσον έχει συμφωνηθεί μεταξύ του μετόχου και του ενεχυρούχου δανειστή και δηλωθεί αρμοδίως η επέκταση του ενεχύρου επί των μετοχών αυτών.
- Κλάσματα μετοχής δε θα εκδοθούν και γι' αυτό η επανεπένδυση της επιστροφής κεφαλαίου θα γίνει κατά ποσό που να οδηγεί σε ακέραιο αριθμό μετοχών. Τυχόν υπόλοιπο ποσό επιστροφής κεφαλαίου κάθε μετόχου που οδηγεί σε κλάσμα μετοχής, θα καταβληθεί στον μέτοχο σε μετρητά κατά την ημέρα επιστροφής του κεφαλαίου.
- Η καταβολή της αξίας των νέων μετοχών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου. Η απόδειξη άσκησης του σχετικού δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
- Εφόσον οι μέτοχοι επιλέξουν τη λήψη μετοχών θα αυξηθεί αντιστοίχως το μετοχικό κεφάλαιο της MIG και θα εκδοθούν νέες μετοχές, οι οποίες θα δοθούν στους μετόχους που θα επιλέξουν αυτή τη δυνατότητα. Οι νέες μετοχές θα είναι άυλες, ονομαστικές, κοινές με ψήφο και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επόμενη επιστροφή κεφαλαίου. Η συνολική υπέρ το άρτιον αξία των μετοχών αυτών θα αχθεί στον λογαριασμό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".
- Οι μετοχές που θα προκύψουν από την επανεπένδυση της επιστροφής κεφαλαίου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες.
- Οι νέες μετοχές δεν επιβαρύνονται με έξοδα συναλλαγών.
- Οι νέες μετοχές αναμένεται να έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση έως το τέλος Ιουλίου 2010. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί για την ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι, συνεπεία της ανωτέρω αύξησης, θα τροποποιηθεί το άρθρο 5 του Καταστατικού της MIG ώστε να περιλάβει και τις μεταβολές του μετοχικού κεφαλαίου της MIG και του αριθμού των μετοχών της, που συνεπάγεται η αύξηση αυτή. Σε περίπτωση μερικής επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου και επομένως μερικής κάλυψης της αύξησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προσαρμόσει, με την απόφασή του για την πιστοποίηση της καταβολής, το άρθρο 5 του Καταστατικού, έτσι ώστε να προσδιορίζεται το ποσό του κεφαλαίου, όπως θα προκύψει μετά τη μερική κάλυψη.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι όσοι μέτοχοι δεν ασκήσουν, είτε εν όλω είτε εν μέρει, το δικαίωμά τους για λήψη της επιστροφής κεφαλαίου υπό μορφή μετοχών της MIG, θα λάβουν το σύνολο ή αντίστοιχα το υπόλοιπο της επιστροφής κεφαλαίου σε μετρητά, από την ημερομηνία καταβολής του, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου 2010 και εφεξής, με τον τρόπο που έχει ήδη ανακοινωθεί από την MIG.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης