Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ΤΤ: Τι αποφάσισε η ΓΣ

 ΤΤ: Τι αποφάσισε η ΓΣ
Την 11η Ιουνίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων της εταιρείας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.
Στη Γενική Συνέλευση νομίμως παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 166.666.809 κοινές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 284.465.964 κοινών μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 58,59% επί του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, η Τακτική Γενική Συνέλευση:
1ο θέμα
Ενέκρινε i) τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τα Ετήσια Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία, σε ατομική και ενοποιημένη βάση, που συντάχθηκαν κατά τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, για τη χρήση του έτους 2009, μαζί με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Τράπεζας, ii) αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3723/2008 ως ισχύει, καθώς και την υπ' αριθμόν 20708/Β1175/23ης Απριλίου 2009, σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, τη μη διανομή μερίσματος στους Μετόχους κατόχους κοινών μετοχών και τη μεταφορά των καθαρών κερδών της χρήσης στα "Αποτελέσματα εις νέο", και iii) αποφάσισε την καταβολή στο Ελληνικό Δημόσιο της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερομένου κεφαλαίου των προνομιούχων μετοχών.
2ο θέμα
Αποφάσισε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, καθώς και των Ορκωτών Ελεγκτών της Τράπεζας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της λήξασας εταιρικής χρήσεως, από 1η Ιανουαρίου 2009 έως 31η Δεκεμβρίου 2009.
3ο θέμα
Ενέκρινε, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κ.Ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", τις αμοιβές και αποζημιώσεις των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που καταβλήθηκαν κατά τη λήξασα εταιρική χρήση, από 1η Ιανουαρίου 2009 έως 31η Δεκεμβρίου 2009.
4ο θέμα
Προενέκρινε τις αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εταιρική χρήση του έτους 2010 και μέχρι τη σύγκληση της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
5ο θέμα
Ενέκρινε σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", τις συμβάσεις μεταξύ της Τράπεζας και i) του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ii) του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
6ο θέμα
Αποφάσισε την ανάθεση του τακτικού ελέγχου της Τράπεζας για την τρέχουσα εταιρική χρήση στην Ελεγκτική Εταιρεία με την επωνυμία "PRICE WATERHOUSE COOPERS Ανώνυμη Ελεγκτική Εταιρεία", και συγκεκριμένα στους κ.κ Κωνσταντίνο Μιχαλάτο του Ιωάννη και Δημήτριο Σούρμπη του Ανδρέα ως Τακτικούς και κ.κ. Κυριάκο Ριρρή του Γεωργίου και Ψάλτη Μάριο του Θωμά ως Αναπληρωματικούς, Ορκωτούς Ελεγκτές και ενέκρινε την αμοιβή της.
7ο θέμα
Επικύρωσε, σύμφωνα με το άρθρο 18, παράγραφος 7, του Κ.Ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", σε συνδυασμό με το άρθρο 4, του Ν. 3016/2002, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας περί εκλογής των κ. Αριστείδη Πίττα ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους και κ. Γεωργίου Σίδερη, ως νέου μη Εκτελεστικού Μέλους - Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ., σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών.
8ο θέμα
Εξέλεξε νέα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας τους κ.κ. Βαρσάμη Χρήστο και Τσαγδή Ιωάννη.
9ο θέμα
Επικύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας περί εκλογής του κ. Αριστείδη Πίττα ως νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου (Αudit Committee) και ορισμού της κας Μαργαρίτας Κατσίμη ως νέας Πρόεδρου της Επιτροπής Ελέγχου (Αudit Committee).
10ο θέμα
Σύμφωνα με το άρθρο 23, του Κ.Ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών" και το άρθρο 16 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση χορήγησε άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας, προκειμένου να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στη διεύθυνση συνδεδεμένων εταιρειών κατά την έννοια του άρθρου 42ε, του Κ.Ν. 2190/1920, εταιρειών στις τις οποίες συμμετέχει η Τράπεζα, καθώς και εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης