Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Μarfin Popular Bank: Λεπτομέρεις του Προγράμματος Επανεπένδυσης Μερίσματος

Μarfin Popular Bank: Λεπτομέρεις του Προγράμματος Επανεπένδυσης Μερίσματος
Ο σκοπός του παρόντος εντύπου είναι να δώσει πληροφορίες στο επενδυτικό κοινό σχετικά με το
Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος της Τράπεζας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΕΠΕΝΥΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ:
Βάσει του Καταστατικού της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα με απόφασή του να μεταβάλει το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας. Το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, 2010, και αφορά το προτεινόμενο μέρισμα των € 0,08 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας € 0,85 για το 2009, το οποίο εγκρίθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, 2010.
Διευκρινίζεται πως το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος αφορά μόνο το μέρισμα για το έτος 2009 και όχι μεταγενέστερα μερίσματα.Σκοπός του Προγράμματος είναι να δοθεί προς τους Μετόχους της Τράπεζας η δυνατότητα μερικής ή ολικής επανεπένδυσης σε επιπρόσθετες μετοχές της Τράπεζας («Νέες Μετοχές») του
καθαρού μερίσματος 2009 που θα τους καταβληθεί (δηλαδή, όπου ισχύει, μετά την παρακράτηση Κυπριακής Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα).
Το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος μπορεί να τροποποιηθεί, ανασταλεί ή τερματιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας οποτεδήποτε. Σε τέτοια περίπτωση θα αποστέλλεται έγκαιρα σχετική γραπτή ειδοποίηση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, αποφάσισε (α) να εισηγηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση την καταβολή
μερίσματος € 0,08 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας € 0,85, και (β) να δοθεί δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος αυτού.
Η Ημερομηνία Αρχείου για σκοπούς μερίσματος είναι η 3η Ιουνίου, 2010 ενώ η ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος του μερίσματος είναι η 1η Ιουνίου 2010. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της 25ης Μαΐου 2010 ενέκρινε την καταβολή του ως άνω αναφερόμενου μερίσματος των € 0,08 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας € 0,85.

Συμμετοχή:
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι Μέτοχοι της Τράπεζας προς τους οποίους θα πληρωθεί μέρισμα για το 2009 (η Ημερομηνία Αρχείου για σκοπούς μερίσματος είναι η 3η Ιουνίου, 2010).Στο Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος θα συμμετάσχουν οι Μέτοχοι της Τράπεζας οι οποίοι θα συμπληρώσουν και υποβάλουν για το σκοπό αυτό, μέχρι τις 4 Ιουνίου 2010, τη σχετική αίτηση συμμετοχής που τους έχει αποσταλεί.
Οι Μέτοχοι της Τράπεζας που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος θα λάβουν κανονικά το αναλογούν μέρισμά τους κατά την ορισθείσα ημερομηνία καταβολής μερίσματος (21η Ιουνίου 2010).

Τιμή άσκησης δικαιώματος επανεπένδυσης:
Η τιμή άσκησης του δικαιώματος επανεπένδυσης θα είναι κατά 10% πιο κάτω από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο από 1 Ιουνίου, 2010, έως 7 Ιουνίου, 2010 (πρώτες πέντε μέρες κατάτις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος – ex-dividend).

Παραχώρηση Νέων Μετοχών:
Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την άσκηση του δικαιώματος επανεπένδυσης μερισμάτων θα εκδοθούν με απόφαση του %ιοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Διαπραγμάτευση Νέων Μετοχών:
Η Τράπεζα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εισαγωγή και ταυτόχρονη διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία αναμένεται να αρχίσει μέσα σε δύο περίπου εβδομάδες από την ημερομηνία καταβολής του μερίσματος. Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα θα προβεί σε νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την ακριβή ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα.

Δικαιώματα / Μερίσματα:
Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες μετοχές (rank pari passu) για όλους τους σκοπούς, και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν πλήρως σε οποιαδήποτε επόμενη καταβολή μερίσματος.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
Για επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την Λαϊκή Τηλετράπεζα μεταξύ των ωρών 07:45 και 21:15 (εργάσιμες μέρες) στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Από Κύπρο:
Τηλ.: 80002000

Από το εξωτερικό:
Τηλ.: +357-22887766

Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση το Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος, καθώς και το έντυπο επανεπένδυσης, μπορούν να ληφθούν από την ιστοσελίδα της Τράπεζας, www.laiki.com στο μέρος ‘Σχέσεις με Επενδυτές’.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης