Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ATEBank: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για αγορά μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής

tags :
ATEBank: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για αγορά μετοχών της  ΑΤΕ Ασφαλιστικής
H "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" (στο εξής ο "Προτείνων"), ανακοινώνει τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης (στο εξής η "Δημόσια Πρόταση") που υπέβαλε προς τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ" (στο εξής η "Εταιρεία") για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατείχε κατά την 30η Απριλίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία ο Προτείνων δημοσιοποίησε τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής η "Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης"), σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

1. Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής η "Περίοδος Αποδοχής") άρχισε την 26η Απριλίου 2010 στις 8.00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και έληξε την 25η Μαΐου 2010 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

2. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατείχε άμεσα και έμμεσα 22.987.611 μετοχές της Εταιρείας, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 84,15% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
3. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από μετόχους της Εταιρείας που αποδέχθηκαν εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι "Αποδεχθέντες Μέτοχοι") συνολικά 263.802 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,97% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι "Μεταβιβαζόμενες Μετοχές").

4. Από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων απέκτησε επίσης χρηματιστηριακά 2.649.105 μετοχές της Εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρότασης. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 9,70% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

5. Επομένως, μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζομένων Μετοχών και συνυπολογιζομένων των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακά μέχρι το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά 25.882.664 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 94,74% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

6. Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4.5 του Πληροφοριακού Δελτίου. Από την παραπάνω ημερομηνία θα ξεκινήσει και η καταβολή του τιμήματος προς τους Αποδεχθέντες Μετόχους ανάλογα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις δηλώσεις αποδοχής τους. Από το τίμημα που θα λάβουν οι Αποδεχθέντες Μέτοχοι, θα αφαιρεθεί ποσό που αναλογεί στον κατά περίπτωση επιβαλλόμενο φόρο που οφείλεται από τους Αποδεχθέντες Μετόχους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9, παράγραφος 2 του Ν.2579/1998, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κατά το χρόνο της καταβολής του τιμήματος, ο οποίος (φόρος) σήμερα ανέρχεται σε 0,15%.

7. Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου στην περίπτωση όπου μετά από διενέργεια δημόσιας πρότασης ο Προτείνων κατέχει κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρείας δικαιούται να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας, τις οποίες δεν κατέχει.
8. Ο Προτείνων έχει υπερβεί το ανωτέρω ποσοστό και ως εκ τούτου σκοπεύει εντός τριμήνου από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμά του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

9. Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Εταιρείας θα είναι το ίδιο με αυτό που θα καταβληθεί στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση, ήτοι ευρώ 1,53 ανά μετοχή. 10. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν επίσης δικαίωμα να πωλήσουν στον Προτείνοντα τις μετοχές τους έναντι ευρώ 1,53 ανά μετοχή εντός τριμήνου από την παρούσα ανακοίνωση. 11. Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και τελικά να αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης