Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση 7,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το α’ 3μηνο

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση 7,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το α’ 3μηνο
Σε θετική τροχιά κινούνται τα μεγέθη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής κατά την τρέχουσα χρήση, γεγονός που πιστοποιείται από την ανοδική πορεία των εργασιών της κατά το πρώτο τρίμηνο, παρά την επιδεινούμενη οικονομική κρίση και παρά τα προβλήματα στην ασφαλιστική βιομηχανία.
Ειδικότερα, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, αύξησε στο Α' τρίμηνο την παραγωγή ασφαλίστρων της στα 64,1 εκατ. ευρώ έναντι 61,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (+4,7%). Μαζί με τα δικαιώματα συμβολαίων η παραγωγή στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 7,1%, καθώς ανήλθε στα 73,1 εκατ. ευρώ, από 68,2 εκατ. στο Α' 3μηνο του 2009.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το Α' τρίμηνο του περσινού έτους.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ το Α' τρίμηνο του περσινού έτους, ενισχύοντας περαιτέρω το ύψος των αποθεματικών της, στα πλαίσια της σταδιακής εναρμόνισης της εταιρίας με τις απαιτήσεις του Solvency II. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,3 εκατ. ευρώ. έναντι 4,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Το σύνολο των αποζημιώσεων που κατεβλήθη σε πελάτες της, ανήλθε στα 29,4 εκατ. ευρώ έναντι 31,4 εκατ. ευρώ (μείωση:-6,6%) και οι λειτουργικές δαπάνες ανήλθαν στα 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 9,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η καθαρή θέση της εταιρίας στις 31.3.2010 διαμορφώθηκε στα 20 εκ. ευρώ έναντι 35,4 εκ. ευρώ που ήταν στην αρχή της χρήσης. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αρνητική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου διάθεσης προς πώληση (AFS) κατά το Α' τρίμηνο του 2010 λόγω των συνθηκών που επικράτησαν στις χρηματαγορές.
Τέλος, η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων στο τετράμηνο κινείται σε ακόμα υψηλότερους ρυθμούς, των αντίστοιχων του τριμήνου.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης