Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Επιχειρηματικές επαφές μέσω της Emporiki πραγματοποιούν στην Ελλάδα οι Περιφερειακές Τράπεζες της Crédit Agricole

tags :
Επιχειρηματικές επαφές μέσω της Emporiki πραγματοποιούν στην Ελλάδα οι Περιφερειακές Τράπεζες της Crédit Agricole
Το συνεχές ενδιαφέρον τους για την Εμπορική Τράπεζα και την ελληνική οικονομία δείχνουν οι Περιφερειακές Τράπεζες της Crédit Agricole, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Τράπεζας Touraine et Poitou στην Αθήνα.
Η Περιφερειακή Τράπεζα Touraine et Poitou είναι μία από τις 39 Περιφερειακές Τράπεζες της Crédit Agricole, οι οποίες αποτελούν συνεταιριστικούς και αυτοτελείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, διαθέτουν δίκτυο 7.025 καταστημάτων και 75.000 εργαζόμενους και παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες σε ιδιώτες, αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και τοπικές αρχές σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Οι Περιφερειακές Τράπεζες αντιπροσωπεύουν τη συνεταιριστική φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται για περισσότερα από 100 χρόνια το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γαλλίας, ενώ συνθέτουν την ιστορική «ραχοκοκαλιά» της Crédit Agricole S.A., η οποία κατέχει το 25% περίπου των μετοχών καθεμιάς από τις Περιφερειακές Τράπεζες.
Η πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων της Περιφερειακής Τράπεζας Touraine et Poitou πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τακτικών επισκέψεων των Περιφερειακών Τραπεζών στην Εμπορική Τράπεζα, που ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2009. Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι η ενημέρωση των Περιφερειακών Τραπεζών για την πορεία και την ανάπτυξη της θυγατρικής της Crédit Agricole στην Ελλάδα, καθώς και για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, μέσω της Εμπορικής Τράπεζας τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Περιφερειακών Τραπεζών της Crédit Agricole πραγματοποιούν ενημερωτικές συναντήσεις και συζητούν προοπτικές συνεργασίας με εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας, τη Διοίκηση του Ελληνο-γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και άλλους φορείς, καθώς και με εταιρείες και οργανισμούς που ασχολούνται με την εισαγωγή και διανομή γαλλικών προϊόντων και τροφίμων στην ελληνική αγορά.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Τράπεζας Touraine et Poitou κ. Noël Dupuy, δήλωσε: «Η παρουσία μας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει έμπρακτα το ευρύτερο ενδιαφέρον της Crédit Agricole για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα, για τις περαιτέρω αναπτυξιακές προοπτικές της Εμπορικής Τράπεζας. Είχαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επαφές με επιχειρηματικούς και παραγωγικούς φορείς, οι οποίες έθεσαν τις βάσεις για την επίτευξη και ενίσχυση διμερών συνεργασιών σε πολλαπλά επίπεδα».
Σε σχετική δήλωση ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Alain Strub εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σταθερό ενδιαφέρον των Περιφερειακών Τραπεζών της Crédit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Με τις τακτικές επισκέψεις των διοικήσεων των Περιφερειακών Τραπεζών της Crédit Agricole στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Γαλλίας στέλνει ένα ακόμη μήνυμα στήριξης προς την Ελληνική οικονομία αλλά και προς τη θυγατρική του στην Ελλάδα, την Εμπορική Τράπεζα, η οποία είναι σε θέση να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των ελληνικών νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης