Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Έκλεισε η συμφωνία πώλησης του 70,5% της Marfin Pank Eesti στην Εσθονία από την Marfin Popular έναντι 6,6 εκατ. ευρώ

Έκλεισε η συμφωνία πώλησης του 70,5% της Marfin Pank Eesti στην Εσθονία από την Marfin Popular έναντι 6,6 εκατ. ευρώ
Την υπογραφή συμφωνίας με την Ουκρανική Εταιρεία UKRSELHOSPROM PCF LLC που αφορά την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην θυγατρική της στην Εσθονία, MARFIN PANK EESTI AS (MPE ), έναντι μετρητών ύψους  6,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank.
Το σύνολο του ποσοστού της ΜPB στην MPE είναι 70,54%. Η MPE διαθέτει δύο καταστήματα στην Εσθονία και περίπου 40 υπαλλήλους.
Τα κύρια σημεία της συμφωνίας είναι τα ακόλουθα:
-Η ΜΡΒ πωλεί ποσοστό 70,54% της MPE στην UKRSELHOSPROM PCF LLC έναντι ποσού EUR 6,6 εκ.
-Επιπλέον η ΜΡΒ εκχωρεί στην UKRSELHOSPROM PCF LLC το σύνολο των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων της που προκύπτουν από δάνειο μειωμένης εξασφάλισης χορηγηθέντος στην ΜΡΕ, λαμβάνοντας για την εκχώρηση το ισόποσο του υπολοίπου του δανείου, ύψους EUR 4 εκ. πλέον τόκων κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
-Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθώς και από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ουκρανίας και Εσθονίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 29  Φεβρουαρίου, 2012.
Το συνολικό αντίτιμο της συναλλαγής αντιπροσωπεύει πολλαπλάσιο 1,70 φορές της Καθαρής Λογιστικής Αξίας της MPE στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 (μη ελεγμένα αποτελέσματα). Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα κέρδη από την πώληση ύψους €2,2εκ. (με βάση τα μη ελεγμένα αποτελέσματα για την περίοδο μέχρι τις  30 Σεπτεμβρίου 2011).
Η ενέργεια αυτή συνάδει πλήρως με την στρατηγική του Ομίλου για περαιτέρω επικέντρωση στις γεωγραφικές περιοχές της ΝΑ Ευρώπης στις οποίες διαθέτει ήδη παρουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης