Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η πλατφόρμα σταθερού εισοδήματος της Saxo Bank κερδίζει το βραβείο Best Trading Platform Project

tags :
Η πλατφόρμα σταθερού εισοδήματος της Saxo Bank κερδίζει το βραβείο Best Trading Platform Project
Η πλατφόρμα προϊόντων σταθερού εισοδήματος επιτρέπει την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση κρατικών και εταιρικών ομολόγων από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές
Η Saxo Bank, ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλατφόρμα της για τη διαπραγμάτευση προϊόντων σταθερού εισοδήματος τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου τεχνολογικού έργου σε επίπεδο πλατφόρμας συναλλαγών για το 2017 (Best Trading Platform Project 2017).
Η συγκεκριμένη υπηρεσία εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2016 και ανατρέπει τα δεδομένα στην ψηφιακή διαπραγμάτευση προϊόντων σταθερού εισοδήματος, καθώς παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 εταιρικά και κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και υψηλής απόδοσης μέσω της πλατφόρμας συναλλαγών για διαφορετικές κατηγορίες επενδυτικών προϊόντων, SaxoTraderGO.
Στο παρελθόν, η ηλεκτρονική διαπραγμάτευση κρατικών και εταιρικών ομολόγων ήταν αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων θεσμικών επενδυτών.
Με τη νέα πρόταση της Saxo στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, οι ίδιες συναλλαγές είναι πλέον διαθέσιμες και στους ιδιώτες επενδυτές, καθώς και στους θεσμικούς πελάτες μεσαίου μεγέθους.
Η πλατφόρμα προϊόντων σταθερού εισοδήματος της Saxo παρέχει πρόσβαση σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου έχουν παρουσία πολλοί διαφορετικοί dealer.
Έτσι μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι πελάτες της τράπεζας έχουν την ευκαιρία να πετύχουν σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους.
Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία πάνω στην οποία στηρίζεται η πλατφόρμα συναλλαγών της Saxo Bank, όλες οι διαδικασίες είναι απολύτως αυτοματοποιημένες: οι πελάτες συνδέονται άμεσα με τις παγκόσμιες αγορές ομολόγων και οι συναλλαγές εκτελούνται μέσα σε δευτερόλεπτα.
Για τους πελάτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, σχεδόν το 50% των συναλλαγών σημειώνουν βελτίωση της τιμής άνω των 25 μονάδων βάσης.
Στα εταιρικά ομόλογα και τα ομόλογα από τις αναδυόμενες αγορές, μία στις πέντε συναλλαγές εξοικονομεί περισσότερο από μισή μονάδα βάσης, ενώ σε ορισμένα ομόλογα το όφελος ξεπερνά τη 1 μονάδα βάσης, συγκριτικά με τις μέσες ενδεικτικές τιμές.
Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο επικεφαλής Συναλλαγών Σταθερού Εισοδήματος στη Saxo Bank, Simon Fasdal, ανέφερε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η προσπάθειά μας να παρέχουμε τόσο στους ιδιώτες όσο και στους θεσμικούς επενδυτές έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο διαπραγμάτευσης των ομολόγων μέσω της υπηρεσίας μας για τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος αναγνωρίστηκε από το εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό περιοδικό The Banker με αυτό το υψηλού κύρους βραβείο.
Η πλατφόρμα μας συνδέει κάθε έναν πελάτη με ολόκληρη την παγκόσμια αγορά ομολόγων – με άμεσο, ανταγωνιστικό, διαφανή και αξιόπιστο τρόπο.
Έτσι υπηρετεί πιστά τον στόχο της Saxo να ευθυγραμμίσει την πρόσβαση θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Η Saxo Bank κέρδισε πρόσφατα δύο βραβεία e-FX από το FX Week: τον τίτλο Best Prime of Prime Provider για την πρωτοποριακή πρόσβαση σε πηγές ρευστότητας και σε καινοτόμα τεχνολογία, και το βραβείο καλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών για ιδιώτες επενδυτές (Best Retail FX Platform), λόγω της πραγματικά πολυσυλλεκτικής πρότασης της πλατφόρμας συναλλαγών της, SaxoTraderGO, αλλά και του μοντέλου εκτέλεσης εντολών βάσει δημοπρασίας (order driven execution), το οποίο προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερο έλεγχο στην εκτέλεση των εντολών τους και μεγαλύτερη διαφάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης