Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τι απαντά η Marfin PB στο Ερρίκος Ντυνάν

Τι απαντά η Marfin PB στο Ερρίκος Ντυνάν

Σε απάντηση των σημερινών αναφορών του κου Α. Μαρτίνη σχετικά με τις καταγγελθείσες δανειακές σχέσεις του Ερρίκος Ντυνάν από την MARFIN POPULAR BANK, η Τράπεζα παραθέτει τα ακόλουθα:

 

Οι αποφάσεις της Marfin Popular Bank είναι ανεξάρτητες από τις κινήσεις της εταιρείας MARFIN INVESTMENT GROUP ή των θυγατρικών της, καθώς αυτές λαμβάνονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια των πιστοδοτικών κανόνων που διέπουν το Τραπεζικό σύστημα.

Η Marfin Popular Bank στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης των οικονομικών στοιχείων του Ερρίκος Ντυνάν εξέφρασε από τις αρχές του 2009 όχι μόνο τηλεφωνικά αλλά και γραπτά (εξώδικο της 26.02.09 και επιστολή της 31.03.09) τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ιδρύματος και κάλεσε το Ερρίκος Ντυνάν σε συμμόρφωση προς τις συμβατικά ανειλημμένες υποχρεώσεις του. Περαιτέρω και λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω με άλλη επιστολή την 03.03.09 κάλεσε το Ερρίκος Ντυνάν να αναζητήσει αναχρηματοδότηση του τραπεζικού της δανεισμού από την Τράπεζα. Παρά ταύτα το Ίδρυμα δεν ανταποκρίθηκε ούτε συμμορφώθηκε στις προσκλήσεις της Τράπεζας οπότε η Τράπεζα προασπίζοντας τα συμφέροντα των μετόχων της αποφάσισε να ζητήσει την αποπληρωμή του συνόλου των δανειακών υπολοίπων του Ιδρύματος στην Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα ενεργώντας βάσει του νόμου και των χρηστών συναλλακτικών ηθών είχε δώσει εύλογη προθεσμία ώστε να διευκολύνει την αναχρηματοδότηση του χρέους του Ερρίκος Ντυνάν από άλλη Τράπεζα που ενδεχομένως θα έχει άλλη άποψη για τα οικονομικά μεγέθη του Ιδρύματος.

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα της Τράπεζας βασίζονται όχι μόνον στο νόμο αλλά και σε συγκεκριμένους όρους οι οποίοι έχουν αμοιβαία συμφωνηθεί στις μεταξύ τους δανειακές συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος ο κος Α. Μαρτίνης έχει υπογράψει για λογαριασμό του Ιδρύματος.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης