Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ποιοι είναι οι άξονες δράσης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής

Ποιοι είναι οι άξονες δράσης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής
Ο εκσυγχρονισμός, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η βελτίωση των συνολικών αποτελεσμάτων, η έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη της παραγωγής, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και φερεγγυότητας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ενόψει της έλευσης του SOLVENCY II, αποτελούν τους άξονες δράσης της Διοίκησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Οι νέοι στόχοι που θα καταστήσουν την Αγροτική Ασφαλιστική ως μια από τις πλέον ισχυρές, αξιόπιστες και ανταγωνιστικές εταιρίες του κλάδου, ειδικότερα τώρα που πλήττεται το κύρος του από τις ανακλήσεις αδειών ιδιωτικών εταιριών, τέθηκαν σήμερα από τη νέα διοίκηση του ασφαλιστικού ομίλου κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων της μητρικής ΑΤΕbank στο Καστρί.
Εν μέσω ενός εξαιρετικά δυσμενούς περιβάλλοντος στην αγορά, το οποίο δημιουργείται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διέρχεται η οικονομία της χώρας, αλλά και από την δυσπιστία και την αναστάτωση που επέφερε σε νυν ασφαλισμένους και εν δυνάμει, υποψήφιους πελάτες το κλείσιμο εταιριών του κλάδου, η ΑΤΕ Ασφαλιστική καλείται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της, την αξιοπιστία της και την φερεγγυότητα της.
Η στρατηγική και η φιλοσοφία της νέας διοίκησης της εταιρίας υπαγορεύουν την μελλοντική ανάπτυξη των εργασιών με σταθερά και προσεκτικά βήματα, μακράν πρόσκαιρων κινήσεων με την προσθήκη προβληματικών χαρτοφυλακίων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση του δυναμικού της εταιρίας, στην εκμετάλλευση των συνεργιών με το δίκτυο της μητρικής ΑΤΕ bank, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την πλήρη αναδιοργάνωση σε επίπεδο δικτύου πωλήσεων, την αυτοματοποίηση εργασιών και τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα η εταιρία προετοιμάζεται για την χωρίς προβλήματα μετάβαση της στο καθεστώς που υπαγορεύει το Solvency II, προχωρώντας στις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού των δομών της και ανασυγκρότησης των δραστηριοτήτων της.
Σε επίπεδο μεγεθών, κατά τη χρήση του 2009, στο τέλος της οποίας έγινε και η αλλαγή διοίκησης, η ΑΤΕ Ασφαλιστική πέτυχε αύξηση κατά 13,2% στην παραγωγή ασφαλίστρων της, η οποία ανήλθε στα € 234,3 εκ., ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές € 1,4εκ., λόγω πρόσθετων προβλέψεων € 13,1εκ. που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της φερεγγυότητας της Εταιρίας, εν όψει Solvency II. Επιπλέον, το σύνολο των αποζημιώσεων που κατέβαλε η ΑΤΕ Ασφαλιστική, κατά το 2009, ανήλθε στα € 121,4 εκ., καταγράφοντας αύξηση 11%, ενώ, το Τεχνικό Αποτέλεσμα της Εταιρίας για τη χρήση του 2009 ανήλθε σε € 31,2εκ., έναντι € 30,5εκ. του 2008.
Τέλος, παρά τα προβλήματα στην ασφαλιστική βιομηχανία, η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε και στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατά 7,1%, στα € 73,1 εκ., εικόνα που παραμένει θετική και στον πρώτο μήνα του δεύτερου τριμήνου.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης