Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Στις 25/5 η ΓΣ της Marfin Popular Bank

Στις 25/5 η ΓΣ της Marfin Popular Bank
Στις 25 Μαΐου, 2010, αμέσως μετά την περάτωση των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που ορίστηκε εκείνη την ημέρα, θα γίνει στο Hilton Cyprus Hotel στη Λευκωσία, Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Marfin Popular Bank Public. Παρατίθεται πιο κάτω η σχετική πρόσκληση η οποία θα σταλεί στους μετόχους και η οποία περιλαμβάνει τα Ψηφίσματα που θα υποβληθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και σχετική επεξήγηση για το κάθε ψήφισμα.
"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Καλούνται οι μέτοχοι της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD (η "Tράπεζα") στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας την Τρίτη 25 Mαΐου, 2010 και ώρα 6:00 μ.μ. ή αμέσως μετά την περάτωση των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που ορίστηκε εκείνη την ημέρα, στο Ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία, για εξέταση και, αν αποφασιστεί, ψήφιση του πιο κάτω Τακτικού Ψηφίσματος όπως αυτό προτείνεται ή με τις τροποποιήσεις που θα εγκρίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, καθώς και για εξέταση και αν αποφασιστεί, ψήφιση των πιο κάτω Ειδικών Ψηφισμάτων όπως αυτά προτείνονται:
1. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Όπως ο κανονισμός 104 του Καταστατικού της Τράπεζας διαγραφεί και αντικατασταθεί με τον ακόλουθο νέο κανονισμό:
"Οι Σύμβουλοι θα μπορούν να εκλέγουν Πρόεδρο και μέχρι δύο (2) Αντιπροέδρους για τις συνεδριάσεις τους και να καθορίζουν το χρόνο που ο καθένας από αυτούς θα κατέχει το αξίωμα αυτό. Αν όμως δεν εκλεγεί Πρόεδρος ή Αντιπρόεδροι ή αν σε οποιαδήποτε συνεδρίαση των Συμβούλων ούτε ο Πρόεδρος, ούτε οι Αντιπρόεδροι είναι παρόντες εντός δέκα λεπτών από την ώρα που καθορίστηκε για την συγκρότηση της συνεδρίασης, τότε οι παρόντες Σύμβουλοι θα μπορούν να επιλέγουν έναν από αυτούς για να ασκεί τα καθήκοντα του Πρόεδρου στη συνεδρίαση αυτή."
Το υφιστάμενο Καταστατικό της Τράπεζας καθορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει μη εκτελεστικό Πρόεδρο και μέχρι δύο (2) Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι εκτελεστικός και ο έτερος μη εκτελεστικός.
Η προτεινόμενη τροποποίηση δίδει στη Διοίκηση της Τράπεζας αυξημένη ευελιξία στην εκτέλεση των καθηκόντων της. Ειδικότερα, με το ανωτέρω Ειδικό Ψήφισμα η Τράπεζα προτείνει την τροποποίηση του κανονισμού 104 του Καταστατικού προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγει Πρόεδρο και Αντιπροέδρους προσδίδοντας σε αυτούς την ιδιότητα του εκτελεστικού ή μη εκτελεστικού μέλους κατά τρόπο σύμφωνο με την εκάστοτε ισχύουσα Νομοθεσία.
2. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Όπως προστεθεί κανονισμός 5Α στο Καταστατικό της Τράπεζας ως ακολούθως:
"Χωρίς επηρεασμό των διατάξεων του εδαφίου (3) του άρθρου 47Α του περί Εταιρειών Νόμου (Κεφ. 113) και τηρουμένων των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας Νομοθεσίας, η Εταιρεία δύναται να αποκτά δικές της μετοχές είτε άμεσα είτε μέσω προσώπου το οποίο ενεργεί επ' ονόματί του αλλά για λογαριασμό της Εταιρείας."
Η εν λόγω προσθήκη στο Καταστατικό της Τράπεζας προτείνεται για λόγους προσαρμογής στις αλλαγές της ισχύουσας Νομοθεσίας αναφορικά με την αγορά ιδίων μετοχών και συγκεκριμένα στις αλλαγές που επήλθαν με το Νόμο 87(I) του 2008. Η αγορά ιδίων μετοχών υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις η προηγούμενη ειδική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
3. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Αύξηση του ονομαστικού κεφαλαίου της Τράπεζας από Ευρώ 935.000.000 σε Ευρώ 1.062.500.000 με τη δημιουργία 150.000.000 επιπρόσθετων μετοχών ονομαστικής αξίας ογδόντα πέντε σεντ (€0,85) η καθεμία.
Με το ως άνω Τακτικό Ψήφισμα ζητείται η έγκριση της αύξησης του ονομαστικού κεφαλαίου της Τράπεζας σε Ευρώ 1.062.500.000 , ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης μετοχών, σε περίπτωση ενεργοποίησης του Εναλλακτικού Μηχανισμού Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου στα πλαίσια των όρων Έκδοσης Αξιογράφων Κεφαλαίου, ως περιγράφεται κατωτέρω, καθώς και για άλλες πιθανές μελλοντικές εκδόσεις μετοχών, όπως π.χ. σε περίπτωση επανεπένδυσης μερίσματος.
4. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας όπως, στο πλαίσιο των όρων Έκδοσης Αξιογράφων Κεφαλαίου μέχρι Ευρώ 300 εκατομμύρια σε μία ή περισσότερες σειρές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρία της 30ής Μαρτίου, 2010 και ειδικότερα στο πλαίσιο του Εναλλακτικού Μηχανισμού Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου, εκδώσει μέχρι 123.500.000 συνήθεις μετοχές της Τράπεζας ονομαστικής αξίας ογδόντα πέντε σεντ (€0,85) η καθεμία, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας με βάση το Καταστατικό της Τράπεζας και το νόμο.
Στους όρους Έκδοσης Αξιογράφων Κεφαλαίου μέχρι Ευρώ 300 εκατομμύρια σε μια ή περισσότερες σειρές, που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά την συνεδρία της 30ής Μαρτίου, 2010, προβλέπεται ότι σε περίπτωση μη καταβολής τόκου που είναι πληρωτέος στους εγγεγραμμένους κατόχους Αξιογράφων Κεφαλαίου, η Τράπεζα δύναται κατά τη διακριτική της ευχέρεια, κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας, να ικανοποιήσει τέτοια μη καταβληθείσα πληρωμή τόκου με την έκδοση στους εγγεγραμμένους κατόχους Αξιογράφων Κεφαλαίου συνήθων μετοχών της Τράπεζας ("Εναλλακτικός Μηχανισμός Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου"). Η τιμή διάθεσης των εν λόγω μετοχών θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε εύλογη αξία, η οποία θα δύναται να είναι υπέρ το άρτιον. Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης των ως άνω Αξιογράφων, εφόσον η Τράπεζα αποφασίσει να ενεργοποιήσει τον Εναλλακτικό Μηχανισμό Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου θα πρέπει να διατηρεί εγκεκριμένο / μη εκδομένο αριθμό μετοχών, όσο η ίδια από καιρό σε καιρό κρίνει ότι είναι επαρκής.
Με το ως άνω Ειδικό Ψήφισμα ζητείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση μέχρι 123.500.000 συνήθων μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας ογδόντα πέντε σεντ (€0,85) η καθεμία, χωρίς αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας με βάση το Καταστατικό της Τράπεζας και το νόμο, προς ικανοποίηση των όρων έκδοσης των ως άνω Αξιογράφων, σε περίπτωση που, κατόπιν εγκρίσεως της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Εναλλακτικός Μηχανισμός Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου τεθεί σε εφαρμογή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης