Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ATEBank: Από 26/4 η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για την Αγροτική Ασφαλιστική

tags :
ATEBank: Από 26/4 η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για την Αγροτική Ασφαλιστική
Από την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 αρχίζει η Περίοδος Αποδοχής (η "Περίοδος Αποδοχής") της Δημόσιας Πρότασης της ATEBank για την Αγροτική Ασφαλιστική και διαρκεί τέσσερις (4) εβδομάδες, ενώ λήγει την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 (με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας για το κοινό των τραπεζών στην Ελλάδα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και σύμφωνα με το Πληροφοριακό Δελτίο της από 30 Μαρτίου 2010 Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης (η "Δημόσια Πρόταση") της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." (o "Προτείνων") προς τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (η "Εταιρία").
1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Το Πληροφοριακό Δελτίο, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και τα έντυπα των δηλώσεων αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από όλα τα καταστήματα της "ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." (ο "Διαχειριστής") στην Ελλάδα, από την 26η Απριλίου 2010 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (όπως αυτή ορίζεται κατωτέρω). Επίσης, οι μέτοχοι της Εταιρείας θα μπορούν από την 26η Απριλίου 2010 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα του Προτείνοντος. Τέλος, οι μέτοχοι της Εταιρείας μπορούν να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου και από τους διαδικτυακούς τόπους του Προτείνοντος (www.atebank.gr) και του Συμβούλου του Προτείνοντος (www.nbg.gr) από την 23 Απριλίου 2010.
2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρότασης, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στο Πληροφοριακό Δελτίο, και σύμφωνα με το Νόμο 3461/2006, ο Προτείνων προσφέρεται να αγοράσει 4.330.736 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας (οι "Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης"), έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς, ίσου με €1,53 για κάθε μία εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως προσφερόμενη, κοινή, ονομαστική, μετά ψήφου Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης.
Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει τις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης μαζί με όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, μόνο εφόσον οι Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης είναι ελεύθερες και απαλλαγμένες από οποιοδήποτε εμπράγματο ή ενοχικό βάρος ή δικαίωμα, περιορισμό, διεκδίκηση, επικαρπία, επιβάρυνση ή άλλο δικαίωμα τρίτων.
Σημειώνεται ότι ο Προτείνων προτίθεται μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας, σε τιμή η οποία δεν θα υπερβαίνει το ως άνω προσφερόμενο τίμημα.
3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
Η Περίοδος Αποδοχής (η "Περίοδος Αποδοχής") της Δημόσιας Πρότασης διαρκεί τέσσερις (4) εβδομάδες, αρχίζει την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 ώρα 8.00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και λήγει την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 (με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας για το κοινό των τραπεζών στην Ελλάδα).
4. ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
Ο Προτείνων θα καταβάλλει, τοις μετρητοίς το ποσό των €1,53 (το "Προσφερόμενο Τίμημα"), για την αγορά κάθε μίας εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως προσφερθείσας Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης. Από το Προσφερόμενο Τίμημα που θα λάβουν οι αποδεχόμενοι μέτοχοι, θα αφαιρεθεί ποσό που αναλογεί στον κατά περίπτωση επιβαλλόμενο φόρο που οφείλεται από τους αποδεχόμενους μετόχους σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 2 του Ν.2579/1998 και 21 του Ν.3697/2008, όπως οι νόμοι αυτοί έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν ή θα ισχύουν κατά το χρόνο της καταβολής του προσφερόμενου τιμήματος, ο οποίος (φόρος) σήμερα ανέρχεται σε 0,15%.
Ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των ανερχομένων σε 0,08% δικαιωμάτων εκκαθάρισης που επιβάλλονται επί της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, τα οποία άλλως θα επιβάρυναν τους αποδεχόμενους μετόχους.
5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η διαδικασία αποδοχής περιγράφεται στις παραγράφους 4.2 - 4.3 του Πληροφοριακού Δελτίου.
6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης θα δημοσιευθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι την 27η Μαΐου 2010 σύμφωνα με το άρθρο 23 του Νόμου 3461/2006.
Η μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Προσφερόμενου Tιμήματος προς τους αποδεχόμενους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός έξι (6) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και την 2η Ιουνίου 2010.
Σε περίπτωση που ο Προτείνων, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, κατέχει συνολικά άμεσα ή έμμεσα μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό τουλάχιστον 90% των μετοχών της Εταιρείας, προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς των Μετοχών της μειοψηφίας, σε τιμή ίση ανά μετοχή προς το Προσφερόμενο Τίμημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, εντός της προβλεπόμενης τρίμηνης προθεσμίας. Μετά την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς, ο Προτείνων προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης