Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τροποποίηση καταστατικού από την ATEBank

tags :
Τροποποίηση καταστατικού από την ATEBank
Η ΑΤΕbank ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.2 του ν. 3556/2007, ότι προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 22 του Καταστατικού της με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της που έχει συγκληθεί για την 28-4-2010.
Σχέδιο Τροποποίησης άρθρου 22 Καταστατικού
«Άρθρο 22
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ
Η Τράπεζα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εννέα (9) έως δέκα πέντε (15) Συμβούλους.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για τριετή θητεία που παρατείνεται αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να επανεκλέγονται ελεύθερα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από :
α) Τον Πρόεδρο - Διοικητή,
β) Έναν (1) έως και τρεις (3) Αντιπροέδρους και
γ) Επτά (7) έως δέκα τρεις (13) Συμβούλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη. Εκτελεστικά μέλη θεωρούνται αυτά που ασχολούνται με τα καθημερινά θέματα διοίκησης της εταιρίας, ενώ μη εκτελεστικά τα επιφορτισμένα με την προαγωγή όλων των εταιρικών ζητημάτων. Ο αριθμός των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν πρέπει να είναι μικρότερος του 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών. Αν προκύψει κλάσμα, στρογγυλοποιείται στον επόμενο ακέραιο αριθμό. Μεταξύ των μη εκτελεστικών μελών πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον ανεξάρτητα μέλη.
Η ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικών ή μη ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα ανεξάρτητα μέλη ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να είναι και νομικό πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή, το νομικό πρόσωπο υποχρεούται να ορίσει ένα φυσικό πρόσωπο για την άσκηση των εξουσιών του νομικού προσώπου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης