Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ΤΤ: Δωρεά στο εργαστήριο ειδικής αγωγής "Μαργαρίτα"

ΤΤ: Δωρεά στο εργαστήριο ειδικής αγωγής
Σε τέσσερις τροχούς βάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το όνειρο των σπουδαστών του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» να εργαστούν στην ανοικτή αγορά.
Δίνοντας το «παρών» στον αγώνα μετ’ εμποδίων που κάνει η «Μαργαρίτα», το ΤΤ προχώρησε σε μια ξεχωριστή προσφορά για ξεχωριστούς ανθρώπους: δωρίζοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο λεωφορείο 13 θέσεων στο Εργαστήρι, διευκολύνει τις μετακινήσεις των σπουδαστών από και προς το σπίτι τους σε καθημερινή βάση.
Σε μια εποχή εξόχως δύσκολη, η δωρεά του ΤΤ δίνει το «φιλί της ζωής» στο Εργαστήρι, καθώς το απαλλάσσει από μια υπολογίσιμη δαπάνη, κρατώντας ζωντανό το όνειρο των ανθρώπων του για ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο.
«Πρόκειται για δωρεά ουσίας, καθώς είναι απαραίτητη η βοήθεια από πλευράς του κέντρου για τη μετακίνηση των ατόμων με νοητική στέρηση, για τη μεταφορά τους σε εξόδους ή εκδρομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα» ανέφερε ο κ.Ιωάννης Μπίστας, εκπαιδευτής του Εργαστηρίου.
«Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Διοίκηση του ΤΤ αποφάσισε να προβεί σε αυτή τη δωρεά προκειμένου να βοηθήσει τις μετακινήσεις των σπουδαστών του ειδικού εργαστηρίου και να σταθεί αρωγός στην όλη διαδικασία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Περιουσίας του ΤΤ, κ. Γεώργιος Κουτσαβίτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που έγινε στους χώρους του Εργαστηρίου.
Η «Μαργαρίτα»
Το Εργαστήρι «Μαργαρίτα» λειτουργεί τα τελευταία 33 χρόνια, κατά τα οποία ασχολείται με νέους και νέες με νοητική στέρηση, ενώ οι τομείς δραστηριοποίησης του μοιράζονται στον εκπαιδευτικό (προγράμματα κινητικής αγωγής, οικοκυρικής, κηπουρικής/εργαστήρια χειροτεχνίας, υφαντικής, μεταξοτυπίας κ.α.) και στον επαγγελματικό. Κατά τα χρόνια λειτουργίας του το «Μαργαρίτα», έχει προωθήσει στην ελεύθερη αγορά εργασίας πάνω από 30 άτομα. Σήμερα, εκατό άτομα άνω των 14 ετών απασχολούνται σε αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης