Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Emporiki: Έγκριση από ΕΚ για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς από Credit Agricole

tags :
Emporiki: Έγκριση από ΕΚ για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς από Credit Agricole
Το αίτημα της Crédit Agricole για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς επί των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας που δεν κατέχει ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ορίστηκε η 01.09.2011.
Αναλυτικότερα, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δυνάμει της από 08.08.2011 απόφασής του:
(α) Ενέκρινε το αίτημα του προτείνοντος για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) για το σύνολο των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E. (Εταιρεία) που δεν κατέχει άμεσα ο Προτείνων και η Sacam International SAS, η οποία ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου 3461/2006 (Νόμος) για τους σκοπούς της εν λόγω Δημόσιας Πρότασης από 23.05.2011, σύμφωνα με το άρθρο 27 (5) (πρώτο εδάφιο) του Νόμου και το άρθρο 2 (1) της υπ’ αριθμόν 4/403/08.11.2006 απόφασης της Ε.Κ. και
(β) Όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 01.09.2011.
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 4/403/8.11.2006 απόφαση της ΕΚ ο Προτείνων θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους €1,76 ανά μετοχή (Τίμημα):
(α)Στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης (Ε.Χ.Α.Ε.), προκειμένου εκείνη με την σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος Τιμήματος, και
(β)Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους.
Ο Προτείνων θα αναλάβει να καταβάλει εκ μέρους και για λογαριασμό των εναπομεινάντων μετόχων τα δικαιώματα καταχώρισης που καταβάλλονται στην Ε.Χ.Α.Ε. ύψους 0,08% (σύμφωνα με το άρθρο 7(3) της απόφασης υπ’ αριθμ. 1/153/18.12.2006 της Ε.Χ.Α.Ε., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα). Επομένως οι εναπομείναντες μέτοχοι θα λάβουν το Τίμημα αφού αφαιρεθεί ο επιβαλλόμενος φόρος επί συναλλαγών εισηγμένων στο ΧΑ ο οποίος επί του παρόντος είναι 0,20%.
Η καταβολή του Τιμήματος θα πραγματοποιηθεί τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης