Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Siemens: Το Carnegie Hall εξασφαλίζει πιστοποίηση LEED Silver με ενεργειακά αποδοτικές λύσεις

tags :
Siemens: Το Carnegie Hall εξασφαλίζει πιστοποίηση LEED Silver με ενεργειακά αποδοτικές λύσεις
Το ιστορικό συναυλιακό μέγαρο της Νέας Υόρκης έλαβε πιστοποίηση LEED Silver για τον ενεργειακά αποδοτικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό του
Το Carnegie Hall, ο εμβληματικός συναυλιακός χώρος της Νέας Υόρκης, με ιστορία σχεδόν 125 ετών, ανακοίνωσε ότι απέσπασε την πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Silver από το Green Building Council των ΗΠΑ, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά κτήρια που κατακτούν μια τόσο σημαντική διάκριση. Αυτό το κατόρθωμα επιτεύχθηκε εν μέρει μέσω της στενής συνεργασίας με τη Siemens, η οποία ήταν μεταξύ των τεχνολογικών συνεργατών του Carnegie Hall για τον εκσυγχρονισμό χώρων γενικής χρήσης, με εμβαδόν σχεδόν 165.000 τετραγωνικών ποδών.
Η πιστοποίηση αποδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης των πύργων του Carnegie Hall (Carnegie Hall Studio Towers Renovation Project – STRP) το φθινόπωρο του 2014. Το έργο αφορούσε την αναβάθμιση των υποδομών δύο πύργων, οι οποίοι είχαν αρχικά τοποθετηθεί στην κορυφή της φημισμένης αίθουσας συναυλιών στο τέλος του 19ου αιώνα.
Η βασική τομή αυτής της ολοκληρωμένης ανακαίνισης ήταν η προσθήκη της νέας πτέρυγας Resnick Education Wing (με εμβαδόν 60.000 τετραγωνικών ποδών), η οποία βρίσκεται στους άνω ορόφους του συναυλιακού χώρου, καθώς και η ανακατασκευή των παρασκηνίων.
Πέρα από την προγραμματική σημασία της ανακαίνισης για το ίδιο το Carnegie Hall, το έργο αποτέλεσε και μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθεί η σημασία του βιώσιμου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και η θετική επίδρασή του στην πόλη της Νέας Υόρκης, αποτελώντας ένα εμπνευσμένο παράδειγμα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης ενός ιστορικού κτηρίου.
«Με το έργο ανακαίνισης των πύργων του Carnegie Hall και τη δημιουργία της νέας πτέρυγας Resnick Education Wing, είχαμε ως στόχο να «χτίσουμε» πάνω στην καταπληκτική ιστορία του Carnegie Hall, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το κτήριό μας θα συνεχίσει να ανανεώνεται στον 21ο αιώνα και να αποτελεί ένα σημαντικό χώρο για το μέλλον της μουσικής, όπως ακριβώς υπήρξε και στο παρελθόν», δήλωσε ο Clive Gillinson, Εκτελεστικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Carnegie Hall. «Σημαντικό στοιχείο του έργου ήταν ότι είχαμε την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε την υποδομή του κτηρίου μας.
Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε την 125η επέτειο του Carnegie Hall, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που μπορούμε να πούμε ότι το κτήριο είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ άλλοτε, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους επισκέπτες», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης των πύργων, η Siemens παρείχε κτηριακούς αυτοματισμούς, λύσεις πυρασφάλειας και γενικής ασφάλειας, καθώς και συστήματα κτηριακής ασφάλειας, ώστε για να γίνει το Carnegie Hall πιο ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλές.
Οι σημαντικότερες τεχνολογίες που παρείχε η Siemens κάλυπταν τις εξής περιοχές:
· Κεντρικός Έλεγχος: Το σύστημα κτηριακών αυτοματισμών Siemens Apogee ενοποιεί τα σημεία ελέγχου της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού σε μία πλατφόρμα, η οποία μπορεί να ελεγχθεί τόσο τοπικά από τους τελικούς χρήστες, όσο και από μία κεντρική τοποθεσία από τους μηχανικούς του κτηρίου, είτε εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Επίσης, αναλύει διαρκώς τη ζήτηση και τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη διαχείριση της συνολικής ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.
· Ενισχυμένη Ασφάλεια: Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης Siemens Sipass αντιμετωπίζει τις σύνθετες ανάγκες ασφάλειας του Carnegie Hall, διασφαλίζοντας ότι μόνο τα κατάλληλα άτομα έχουν πρόσβαση στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς το Carnegie Hall διαθέτει διάφορα σημεία πρόσβασης και επίπεδα ελέγχου για το προσωπικό του κτηρίου, τους σπουδαστές και τους ερμηνευτές, μεταξύ άλλων.
· Σύστημα Πυρασφάλειας και Ασφάλειας Ζωής: Η προηγμένη τεχνολογία των συστημάτων ειδοποίησης πυρκαγιάς Siemens XLS επιτρέπει στο Carnegie Hall να διασφαλίζει την ασφάλεια των επισκεπτών του. Σε περίπτωση που ανιχνευθείεί πυρκαγιά, ο σταθμός διοίκησης και ελέγχου ειδοποιείται άμεσα και οι εργασίες έκτακτης ανάγκης ενεργοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών κλεισίματος των θυρών πυρασφάλειας, κλειδώματος του ανελκυστήρα και χειρισμού ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του εξαερισμού, μεταξύ άλλων.
«Είναι τιμή για εμάς που συμμετείχαμε σε αυτό το έργο και βοηθήσαμε το Carnegie Hall να κάνει πραγματικότητα το όραμά του για την ανάπτυξη ενός χώρου εκμάθησης μουσικής για σπουδαστές, οικογένειες, νεαρούς καλλιτέχνες και ανθρώπους από όλα τα μέρη της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Dave Hopping, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Κτηριακών Αυτοματισμών της Siemens Βορείου Αμερικής.
«Η ανακαίνιση ενός κτηρίου περίπου 125 ετών, για το οποίο δεν υπήρχαν τα πρωτότυπα σχέδια, με τεχνολογία που θα αναβάθμιζε την ενεργειακή αποδοτικότητα και τα συστήματα ασφάλειας και πυρασφάλειας, ήταν μια πραγματική πρόκληση. Ωστόσο, χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, το Carnegie Hall είναι σήμερα ένα από τα παλαιότερα κτήρια που έλαβαν πιστοποίηση LEED Silver», συμπλήρωσε.
Ένα επιπλέον στοιχείο του έργου που βοήθησε το Carnegie Hall να λάβει την πιστοποίηση LEED είναι μια νέα ταράτσα 10.000 τετραγωνικών ποδών με ανακλαστική επίστρωση και φυτεύσεις, κάτι που ελαττώνει το φαινόμενο θερμικής νησίδας και το συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα του κτηρίου.
Χάρη στα 450 αρχικά παράθυρα στους ανώτερους ορόφους του Carnegie Hall, ο φυσικός φωτισμός μεγιστοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης και του σχεδιασμού του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και λυχνίες LED και αισθητήρες παρουσίας/κίνησης στα δωμάτια.
Επίσης, αξιοποιήθηκαν υδραυλικά εξαρτήματα χαμηλής ροής, τα οποία μειώνουν την κατανάλωση νερού του κτηρίου.
Το έργο του Carnegie Hall αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έργα κτηριακών τεχνολογιών και ενεργειακής απόδοσης που έχει υλοποιήσει η Siemens.
Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία της Siemens έχει βοηθήσει εκατοντάδες κτήρια στις ΗΠΑ να λάβουν πιστοποίηση LEED.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης