Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η HSBC υποστηρίζει την καμπάνια Earth Hour της WWF

tags :
Η HSBC υποστηρίζει  την καμπάνια Earth Hour της WWF
Η Earth Hour, είναι μια ετήσια καμπάνια της WWF που καλεί τους πολίτες και τις εταιρείες όλου του κόσμου να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, τo Σάββατο 27 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. Η HSBC πιστεύει ότι η συμβολική αυτή πράξη θα συνδράμει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπερκατανάλωση των πόρων του πλανήτη.
Η HSBC καλεί τους υπαλλήλους της να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της καμπάνιας και να επιδείξουν την προσωπική τους υποστήριξη με την εγγραφή τους στο www.earthhour.org.

Ο κ. Simon Martin, Επικεφαλής του τμήματος Corporate Sustainability του Ομίλου της HSBC δήλωσε: «Η HSBC θα σβήσει τα φώτα των γραφείων της σε ολόκληρο τον κόσμο για να επισημάνει στους υπαλλήλους, τους πελάτες και το κοινό τη σημασία που πρέπει να δίνουμε στον τρόπο που καταναλώνουμε τους διαθέσιμους πόρους. Η κλιματική αλλαγή παραμένει μια μεγάλη πρόκληση για την ανθρώπινη κοινωνία και η συμβολική πράξη να σβήσουμε τα φώτα των γραφείων μας για μία ώρα αποτελεί έναν τρόπο για  να δημιουργήσουμε συναίσθηση της ανάγκης στον καθένα μας να δρα με υπευθυνότητα και συνέπεια για την αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής».

Υπάλληλοι της HSBC σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν στην καμπάνια Earth Hour 2010. Παράλληλα, εθελοντές (Climate Champions) ηγούνται της προσπάθειας να παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να συνδράμουν υποστηρίζοντας την καμπάνια και σβήνοντας τα φώτα τους.

Στα πλαίσια της συνεργασίας HSBC Climate Partnership, η WWF καταβάλει προσπάθειες για την προστασία του Αμαζονίου, του Γάγγη, του Τάμεση και του Γιανκ Τσε καθώς και των εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτούς, από τις κλιματικές αλλαγές. Ήδη, η WWF, με την υποστήριξη της HSBC, έχει καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των προστατευόμενων περιοχών του κεντρικού και κάτω μέρους του δέλτα του ποταμού Γιανκ Τσε καλύπτοντας μια συνολική έκταση 1,65 εκ. εκταρίων. Η προστασία των περιοχών δεν θα βοηθήσει μόνο στην προστασία των 50 απειλούμενων ειδών, αλλά θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που προβλέπεται να αυξηθούν λόγω των κλιματικών αλλαγών, προστατεύοντας έτσι και τις τοπικές κοινωνίες.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης