Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τεχνολογία αιχμής της Siemens αξιοποιεί το Data Center της Citigroup στη Φρανκφούρτη

Τεχνολογία αιχμής της Siemens αξιοποιεί το Data Center της Citigroup στη Φρανκφούρτη
Καινοτομεί η Siemens
Η Siemens καινοτομεί και συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του data center της Citigroup στη Φρανκφούρτη. 
Σε ζητήματα κτηριακών αυτοματισμών, τεχνολογιών ασφάλειας και λύσεων παροχής ενέργειας, οι Διευθύνσεις Τεχνολογιών Κτηρίων και Ενεργειακής Διαχείρισης της Siemens προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη στους πελάτες μέσω μιας απρόσκοπτης συνεργασίας, η οποία ξεπερνά τα στενά όρια της λειτουργικής τους δομής.
Η Φρανκφούρτη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κτηρίων που φιλοξενούν data centers στην Ευρώπη.
Το 2008, η Citigroup Γερμανίας εισήγαγε ένα ιδιαίτερα αποδοτικό ενεργειακό μοντέλο, το κτήριο Frankfurt Data Center (FDC).
Με τη βοήθεια εν μέρει των λύσεων της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens, το κτήριο FDC έλαβε πιστοποίηση “Platinum LEED” (Leadership in Energy and Environmental Design – LEED), μόλις ένα χρόνο μετά τα εγκαίνιά του, καθιστώντας το ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά data centers στον κόσμο.
Η Citigroup, ως ο διαχειριστής του data center, και η Siemens διαρκώς ενισχύουν, τροποποιούν και βελτιστοποιούν τις τεχνολογίες που έχουν εγκατασταθεί, ώστε να ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα διαθεσιμότητας, αξιοπιστίας, προστασίας και ενεργειακής αποδοτικότητας.
Η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες σε data center όπως το FDC.
Αυτό απαιτεί αδιάλειπτη και πλεονάζουσα παροχή ενέργειας, ευφυή τεχνολογία προστασίας και ασφάλειας, καθώς και αξιόπιστους κτηριακούς αυτοματισμούς που ψύχουν και διαμορφώνουν τις συνθήκες του αέρα κατ’ απαίτηση, προστατεύοντας τους servers από την υπερθέρμανση.
Αυτός ακριβώς είναι κι ο λόγος για τον οποίο η Citigroup βασίζεται στην εξειδίκευση και τις ολοκληρωμένες λύσεις της Siemens, για πολλά χρόνια.
"Η σχετική προκήρυξη τόνιζε τη σημασία της λειτουργικότητας και της υψηλής διαθεσιμότητας. Επίσης όμως, ήταν σημαντικό οι τεχνικοί συνεργάτες μας να μπορούν να ανταποκρίνονται στην ανάπτυξη του data center και στις εξελισσόμενες απαιτήσεις και ανάγκες μας, με ευελιξία", δήλωσε ο Dirk Hatzmann, Senior Vice President of Technology Infrastructure στη Citigroup.
Η αδιάλειπτη λειτουργία (π.χ. διπλές διεργασίες και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – data backups), η υψηλή διαθεσιμότητα, η ασφάλεια και η ενεργειακή αποδοτικότητα παίζουν ρόλο κλειδί για τη Citigroup και τη λειτουργία του FDC.
"Ως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, θεωρώ ότι η αξιοπιστία είναι ιδιαίτερα σημαντική", επσήμανε ο D. Hatzmann. 
"Η πλεονασματική λειτουργία, συνεχίζει ο D. Hazmann είναι φανερή σε όλο το φάσμα λειτουργίας του FDC".
Συνεχίζει λέγονται πως τα επεξεργασμένα δεδομένα αποθηκεύονται εις διπλούν μέσα στο FDC και αντίγραφά τους βρίσκονται σε άλλα data centers της Citigroup.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι στο ίδιο το κτήριο, υπάρχει διπλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (μέσω του παρόχου Mainova), στους πίνακες χαμηλής και μέσης τάσης με διπλούς διακόπτες και ράγες διανομής από τη Siemens, καθώς και διπλά συστήματα ψύξης που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή εφεδρεία. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αναλαμβάνουν δράση δύο ανεξάρτητες μονάδες αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η εφεδρική παροχή εκτάκτου ανάγκης, εξασφαλίζοντας αδιάκοπη τροφοδότηση ρεύματος για τουλάχιστον 72 ώρες.
"Αυτό σημαίνει, υπογραμμίζει ο D. Hatzmann ότι το FDC πληροί τα κριτήρια Επιπέδου IV του Uptime Institute για μέγιστη εφεδρεία και 99,995 τοις εκατό διαθεσιμότητα".
"Για την εγγύηση της προστασίας και της ασφάλειας του κτηρίου και των επεξεργασμένων δεδομένων του data center, τα εγκατεστημένα συστήματα προστασίας και ασφάλειας της Siemens εναρμονίστηκαν με τις διεθνείς απαιτήσεις ασφάλειας και προστασίας της Citigroup", δηλώνει ο D. Hatzmann. 
Καταλήγει λέγοντα πως πέρα από συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές για την πυρασφάλεια και την τεχνολογία ασφάλειας, οι κανονισμοί περιλαμβάνουν επίσηςσχέδια εκτάκτου ανάγκης, αλλά και τακτικές προσομοιώσεις εκκένωσης και ασφάλειας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Επιπλεόν, δηλώνει ο D. Hatzmann ότι το σύστημα κτηριακού αυτοματισμού Desigo της Siemens παίζει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ διασφαλίζει την τήρηση των προτύπων της πιστοποίησης LEED.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης