Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Στα 0,08 ευρώ το μέρισμα της Κύπρου

tags :
Στα 0,08 ευρώ το μέρισμα της Κύπρου
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
- ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
- ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.
Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 569 καταστημάτων, από τα οποία 216 λειτουργούν στη Ρωσία, 166 στην Ελλάδα, 143 στην Κύπρο, 18 στην Ουκρανία, 10 στην Αυστραλία, 11 στη Ρουμανία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί 8 καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 12.127 άτομα διεθνώς. Στις 31 Δεκεμβρίου 2009, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε €39,41 δισ. και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2,42 δισ. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.
Α. Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων και Οικονομικών Καταστάσεων για το 2009
Tα οικονομικά αποτελέσματα και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου για το 2009 θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010, και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών). Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευθούν στον κυπριακό και ελληνικό τύπο στις 25 Φεβρουαρίου 2009.
Β. Ενημέρωση αναλυτών σχετικά με τα Οικονομικά Αποτελέσματα 2009
Η ενημέρωση αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2009, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010, στις 7.00μ.μ. μέσω τηλεσυνδιάσκεψης. Η σχετική παρουσίαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (Σχ. Επενδυτών/Παρουσιάσεις).
Γ. Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 στις 4.30μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος, οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, Λευκωσία.
Δ. Προτεινόμενο Τελικό Μέρισμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2010, όπως κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2010, προτείνει για έγκριση την καταβολή τελικού μερίσματος προς €0,08 κατά μετοχή.
Ως προτεινόμενη ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (ημερομηνία αρχείου) ορίστηκε η 4η Ιουνίου 2010, δηλαδή, οι επενδυτές που θα προβούν σε αγορά μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) την 1 Ιουνίου 2010 θα είναι δικαιούχοι του μερίσματος. Επίσης δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι (αποδέκτες) αξιών βάσει εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία αρχείου.
Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε μεταφορές αξιών πραγματοποιηθούν από Κύπρο σε Ελλάδα και αντίστροφα από 2 Ιουνίου 2010 μέχρι 4 Ιουνίου 2010 θα ληφθούν υπόψη και η καταβολή θα γίνει ανάλογα με το μητρώο στο οποίο θα είναι καταχωρημένες οι αξίες κατά την ημερομηνία αρχείου, δηλαδή τις 4 Ιουνίου 2010.
Ως προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής (ex-dividend date) ορίσθηκε η Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 πριν από τη λήξη στις 18 Ιουνίου 2010 των ακόλουθων Συμβολαίων Μελλοντική Εκπλήρωσης που διαπραγματεύονται στην αγορά Παραγώγων:
α) Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης με υποκείμενο τίτλο τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου
β) Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί του δείκτη FTSE20 όπου συμμετέχει η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.
Προτείνεται όπως το μέρισμα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010.
Ε. Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων
Υπενθυμίζονται οι επενδυτές ότι η Τράπεζα λειτουργεί Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων ('το Σχέδιο'). Το ποσοστό της παραχωρούμενης έκπτωσης στην οποία θα επανεπενδύονται τα μερίσματα βάσει του Σχεδίου ανέρχεται σε 10%. Με βάση την παραχωρούμενη έκπτωση (10%), η τιμή στην οποία θα επανεπενδύονται τα μερίσματα θα είναι το 90% του μεσοσταθμικού όρου της τιμής κλεισίματος της μετοχής όπως αυτή θα διαμορφώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες που η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο μέρισμα.
Οι επενδυτές μπορούν να προμηθεύονται με τους Όρους και Κανονισμούς Λειτουργίας του Σχεδίου καθώς και με Αίτηση Εγγραφής ή Τερματισμού στο Σχέδιο ('η Αίτηση') από:
- την ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com επιλέξτε Σχ. Επενδυτών / Μετοχική Δομή & Μετοχή / Σχέδιο Επανεπένδυσης
- την Υπηρεσία Μετοχών & Χρεογράφων Συγκροτήματος στη Λευκωσία, τηλ. (+357) 22 121755
- το Τμήμα Θεματοφυλακής, Μετοχολογίου & Εκκαθάρισης Παραγώγων στην Αθήνα, τηλ. (+30) 210 77 65 215
Ενόσω κάποιος είναι εγγεγραμμένος ή θα εγγραφεί για πρώτη φορά στο Σχέδιο, τότε η συμμετοχή του θα παραμένει σε ισχύ και για όλα τα μελλοντικά μερίσματα, τα οποία θα επανεπενδύονται αυτόματα σε νέες μετοχές, εκτός εάν ζητήσει με γραπτή ειδοποίηση ή με συμπλήρωση της Αίτησης, τον τερματισμό της συμμετοχής του στο Σχέδιο ή εάν το Σχέδιο διακοπεί ή ανασταλεί από την Τράπεζα.
Υπενθυμίζονται οι επενδυτές ότι εάν η Αίτησή τους παραληφθεί από την Τράπεζα μέχρι και την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής (δηλ. μέχρι την 1η Ιουνίου 2010) τότε η εγγραφή ή ο τερματισμός της συμμετοχής τους στο Σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται για το μέρισμα που προτείνεται να καταβληθεί στις 17 Ιουνίου 2010 και για τα μελλοντικά μερίσματα, εκτός εάν αυτή ανακληθεί. Σε αντίθετη περίπτωση όλες οι Αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται εκπρόθεσμα θα ισχύουν μόνο για τα μελλοντικά μερίσματα.
Εάν μέρος των μετοχών του επενδυτή είναι καταχωρημένες στο Κεντρικό Μητρώο/Αποθετήριο του ΧΑΚ και μέρος στο Σύστημα ’υλων Τίτλων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, θα πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή Αίτηση για κάθε μερίδα επενδυτή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης