Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

MPB:Στις 12/4 οι νέες μετοχές της Marfin Popular στο ταμπλό του ΧΑ

MPB:Στις 12/4 οι νέες μετοχές της Marfin Popular στο ταμπλό του ΧΑ
Στις 12 Απριλίου του 2011 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 5.781.121 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Marfin Popular Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, όπως αυτές προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω διασυνοριακής συγχώνευσης μέσω απορροφήσεως της εταιρείας με την επωνυμία Marfin Egnatia Τράπεζα Α.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26.10.2005, η οποία ενσωματώθηκε στο Κυπριακό δίκαιο με τον περί Εταιρειών τροποποιητικό Νόμο του 2007 και στο Ελληνικό δίκαιο με το Νόμο 3777/2009, καθώς και εν γένει την Κυπριακή και Ελληνική νομοθεσία.
Ειδικότερα, από τις 12 Απριλίου του 2011, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας στο ΧΑ και στο ΧΑΚ θα διαμορφωθεί βάσει των Κανονισμών των δύο Χρηματιστηρίων και οι ανωτέρω μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.). Δικαιούχοι των νέων μετοχών της Marfin Popular Bank, που προέκυψαν από τη συγχώνευση, είναι οι Μέτοχοι της Marfin Egnatia Τράπεζας Α.Ε. που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της 5ης Απριλίου 2011.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιρειών έχει ως ακολούθως: Οι μέτοχοι της Μarfin Egnatia Τράπεζας θα λαμβάνουν 0,6726990008 νέες συνήθεις (κοινές) μετοχές της Marfin Popular Bank, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,85 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή της Marfin Egnatia Τράπεζας ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 1,27 ευρώ.
Με βάση τα παραπάνω το μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Popular Bank θα αυξηθεί συνεπεία της συγχώνευσης με απορρόφηση κατά το ποσό των 4.913.952,85 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις νέες μετοχές που δικαιούνται οι μέτοχοι της Marfin Egnatia Τράπεζα (πλην της ιδίας της Μarfin Popular Bank), ήτοι στις 5.781.121 συνήθεις (κοινές) μετοχές της Marfin Popular bank, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,85 ευρώ. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στους μετόχους της Marfin Egnatia Τράπεζα, σύμφωνα με την ως άνω σχέση ανταλλαγής, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω των μεγαλύτερων κλασματικών δικαιωμάτων που θα προκύψουν ώστε να καλυφθεί πλήρως ο ως άνω καθορισμένος αριθμός μετοχών.
Κατόπιν τούτου, το μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Popular Bank θα ανέρχεται πλέον στο ποσό των 1.249.741.343,05 ευρώ διαιρούμενο σε 1.470.283.933 συνήθεις (κοινές) μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,85 ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ στη Συνεδρίασή του της 7ης Απριλίου, 2011 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ανωτέρω νέων μετοχών.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1(α) του (Κυπριακού) Νόμου 114(Ι)/2005 καθώς και το άρθρο 4 παρ. 2(α) του (Ελληνικού) Νόμου 3401/2005, δεν υφίσταται υποχρέωση δημοσίευσης Ενημερωτικού Δελτίου όσον αφορά την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν συνεπεία της διασυνοριακής συγχώνευσης δι' απορροφήσεως της Marfin Egnatia Τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για το λόγο ότι οι νέες μετοχές αντιπροσωπεύουν ποσοστό κατώτερο του δέκα τοις εκατό (10%) του αριθμού των μετοχών της ίδιας κατηγορίας που έχουν ήδη εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης