Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ημερίδα από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ημερίδα από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενθάρρυνση της ανταλλαγής εμπειριών και της μεταβίβασης τεχνογνωσίας
Hμερίδα με θέμα τη «βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και χρήστες» συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση και η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν σήμερα, Τρίτη 29 Απριλίου.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενθάρρυνση της ανταλλαγής εμπειριών και της μεταβίβασης τεχνογνωσίας, με αντικείμενο τα μέσα και την απαραίτητη μεθοδολογία που στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους χρήστες.
Στην ομιλία της η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε τη μεγάλη μετάβαση, από τους ποσοτικούς στόχους σε μεταρρυθμίσεις ποιοτικού χαρακτήρα, που πραγματοποιείται στο χώρο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στους 12 βασικούς άξονες που απαρτίζουν την «Εθνική Μεταρρυθμιστική Στρατηγική για τη Δημόσια Διοίκηση, 2014 - 2016» και τόνισε: «Στην έκθεση για την τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης αναφέρεται, με απόλυτη σαφήνεια, ότι το ΥΔΜΗΔ έχει πετύχει τους μνημονιακούς στόχους για την διοικητική μεταρρύθμιση και καλύπτει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς τους εταίρους της».
«Η υλοποίηση των δράσεων θα σημάνει τη μετάβαση από ένα μεγάλο αλλά αδύναμο κράτος, σε ένα ισχυρό επιτελικό κράτος με αποτελεσματική διοικητική ικανότητα. Ένα κράτος, το οποίο θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη, θα είναι πελατοκεντρικό αλλά όχι πελατειακό» σημείωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός.
Τέλος η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η μεγαλύτερη, διεθνών διαστάσεων, κατάκτηση της Ελλάδος στην Ανοικτή Διακυβέρνηση είναι το πρόγραμμα Διαύγεια.
«Ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαφάνειας, όπου κάθε απόφαση αναρτάται στο διαδίκτυο. Με νόμο που θεσμοθετήσαμε, την ενισχύσαμε περαιτέρω, λέγοντας ότι καμία απόφαση δεν θα έχει ισχύ αν δεν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 11 εκατομμύρια αποφάσεις. Σε λίγους μήνες θα εφαρμοστεί η νέα Διαύγεια, που θα είναι πιο φιλική στο χρήστη, θα περιέχει μηχανή αναζήτησης και θα είναι προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης