Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

HSBC: Διαθέτει 15 εκατ δολ για την επέκταση του FUTURE FIRST

tags :
HSBC: Διαθέτει 15 εκατ δολ για την επέκταση του FUTURE FIRST
Η HSBC θα διαθέσει επιπλέον 15 εκ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την επέκταση του Future First, του σημαντικότερου παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος του ομίλου που στοχεύει στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχιας μέσω εκπαιδευτικών έργων.
Το Future First εγκαινιάστηκε από την HSBC το 2006 και από τότε παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις βασικές δεξιότητες της ζωής σε μερικούς από τους πιο περιθωριοποιημένους και εξαθλιωμένους νέους του κόσμου, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.  Κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, η HSBC έχει διαθέσει 10 εκ. δολάρια για τη χρηματοδότηση 314 έργων σε 49 χώρες παρέχοντας ζωτική υποστήριξη σε περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά των δρόμων, παιδιών υπό κηδεμονία και ορφανά.
Με τη νέα χρηματοδότηση θα επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες χώρες και εκτός από τα παιδιά που ζουν στον δρόμο, τα παιδιά υπό κηδεμονία και τα ορφανά, θα καλύπτει και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Θα χορηγηθούν 10 εκ. δολάρια σε έργα που θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) σε ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 5 εκ. δολάρια θα δοθούν σε Παιδικά Χωριά SOS, τη μεγαλύτερη ΜΚΟ για τη στήριξη ορφανών στον κόσμο, με στόχο την ανάπτυξη έργων σε παγκόσμια κλίμακα συμπεριλαμβανομένης και της Αφρικής.
Στην Ελλάδα το Future First έχει αναλάβει 5 έργα σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και πιο συγκεκριμένα στη Βάρη, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και άλλους ΜΚΟ φέρνοντας ουσιαστική διαφορά στη ζωή περισσότερων από 600 μη-προνομιούχων παιδιών.
Ο Douglas Flint, Group Chairman της HSBC στο Νέο Δελχί κατά την ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης δήλωσε: «Νιώθουμε προνομιούχοι που συμμετέχουμε από το 2006 στο έργο του Future First. Κάνουν πραγματικά εκπληκτική δουλειά που αλλάζει ουσιαστικά τις ζωές αρκετών μη προνομιούχων, απόρων παιδιών στον πλανήτη. Στην HSBC, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τη μείωση της φτώχιας και της ανισότητας και μέσω του Future First μπορούμε να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση δράσεων που παρέχουν στους νέους ένα πιο βιώσιμο και εύπορο μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα».
Ο Malini Thadani, Head of Group Communications, Public Policy and Corporate Sustainability της HSBC Ινδίας, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Το Future First είναι ένα πρόγραμμα παγκοσμίου κλίμακας που περιλαμβάνει 49 χώρες και ενώνει τους υπαλλήλους της HSBC σε έναν κοινό σκοπό. Αυτό που όμως το κάνει να ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη του από τις δεξιότητες που ο κάθε τόπος διαθέτει, με έργα που δημιουργούνται και υλοποιούνται σε τοπική κλίμακα από τους τοπικούς παράγοντες, ώστε να προσφέρει υποστήριξη ανάλογη με τις ανάγκες των μη-προνομιούχων παιδιών σε κάθε περιοχή. Από την έναρξη του, το Future First έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 100 διαφορετικές ΜΚΟ σε ολόκληρο τον κόσμο και περιμένουμε πολλές ακόμη επιτυχημένες συνεργασίες καθώς το πρόγραμμα εξακολουθεί να εξελίσσεται και να μεγαλώνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης