Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Δέσμευση της Emporiki bank στην εταιρική ευθύνη

tags :
Δέσμευση της Emporiki bank στην εταιρική ευθύνη
Η Εμπορική Τράπεζα, με αφορμή την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το έτος 2009, που αξιολογήθηκε ως επιπέδου Α σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI3, επιβεβαιώνει τη δέσμευση και την προσήλωσή της στο όραμα και τις αρχές της ΕΚΕ.


Αναγνωρισμένη από ανεξάρτητους διεθνείς αξιολογητές ως πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα σε θέματα ΕΚΕ, η Εμπορική Τράπεζα εφαρμόζει στρατηγική προσέγγιση ΕΚΕ, η οποία διαπνέεται από τις εταιρικές αξίες του οργανισμού.

Ειδικότερα η Εμπορική Τράπεζα:

Συνδέει  τους στόχους ΕΚΕ με την επιχειρηματική της στρατηγική
Στρατηγικό στόχο της Εμπορικής Τράπεζας αποτελεί η δημιουργία ανταγωνιστικής απόδοσης στους μετόχους, μέσα από την άσκηση υπεύθυνης τραπεζικής. Βασικές επιδιώξεις της Εμπορικής είναι: α) να χορηγεί δάνεια με υπεύθυνο τρόπο, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, με ασφάλεια και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές και σε πλήρη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο β) να είναι ένας καλός εργοδότης, γ) να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους αποτελεσματικά και με οικολογική συνείδηση, δ) να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή.
Ενσωματώνει την ΕΚΕ σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και στα συστήματα διοίκησης
Οι αρχές της ΕΚΕ ενσωματώνονται σε όλες τις πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζει η Εμπορική, όπως για παράδειγμα στα συστήματα πιστοληπτικής αξιολόγησης, προμηθειών, μάρκετινγκ, ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες για δράσεις ΕΚΕ προέρχονται από όλες τις μονάδες και τα επίπεδα εντός της Τράπεζας και συνεπώς ευθυγραμμίζονται με τις γνώσεις και την εξειδίκευση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν.
Εφαρμόζει ισχυρή δομή διακυβέρνησης για την ΕΚΕ
Η Εμπορική εφαρμόζει συγκεκριμένη δομή διακυβέρνησης για το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δράσεων ΕΚΕ, ώστε να διασφαλίζει ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δημιουργούν συνεχώς αξία και αποτελούν πυρήνα της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συσταθεί η Επιτροπή ΕΚΕ του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος δράσης.  
Εκφράζει δημόσια τη σταθερή δέσμευσή της για την ΕΚΕ
Η Εμπορική, ως μέλος της Credit Agricole, του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία και μίας από τις πλέον κοινωνικά υπεύθυνες τράπεζες παγκοσμίως, μοιράζεται τη σταθερή και δημόσια δέσμευση του μητρικού της ομίλου για υλοποίηση πρωτοβουλιών ΕΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εμπορική Τράπεζα επιδιώκει και αναπτύσσει διαρκή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της απόδοσης των δράσεών της.
Παράλληλα με τη Στρατηγική Προσέγγιση, η Εμπορική Τράπεζα έχει αναπτύξει Προσέγγιση Διαχείρισης της ΕΚΕ και της Λογοδοσίας της, βασιζόμενη σε διεθνώς αναγνωρίσιμες αρχές και μεθοδολογίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα  χρησιμοποιεί σειρά δεικτών για τη μέτρηση του αντίκτυπου των δράσεων ΕΚΕ, λογοδοτώντας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Οικουμενικού Συμφώνου και το Global Reporting Initiative (GRI) 3.
Ο κ. Alain Strub, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Στην Εμπορική Τράπεζα, η ΕΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής, ευθυγραμμισμένη με τις λειτουργίες, τις πολιτικές και τις διαδικασίες της Εμπορικής Τράπεζας. Θέλουμε να είμαστε ένας κοινωνικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης που συμβάλλει  στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Θέλουμε και επιδιώκουμε να είμαστε μία καλή τράπεζα προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων μας, καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε.»
Η κ. Στέλλα Κοβλακά, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εμπορικής Τράπεζας, δήλωσε τα ακόλουθα: «Στην 100 και πλέον χρόνων ιστορία της η Εμπορική Τράπεζα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο συνεισφοράς στην κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Υπηρετούμε με συνέπεια και προσήλωση τις αρχές της ΕΚΕ. Η αναγνώριση των προσπαθειών από ανεξάρτητους διεθνείς αξιολογητές, οι οποίοι μας ανέδειξαν πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα στον τομέα της ΕΚΕ για το 2009 και τρίτη μεταξύ του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, είναι τιμή για εμάς και παράλληλα ευθύνη για να συνεχίσουμε το πολυδιάστατο και πλούσιο έργο μας με την ίδια αφοσίωση.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης