Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Εκλεισε 30 χρόνια στην Ελλάδα η HSBC

tags :
Εκλεισε 30 χρόνια στην Ελλάδα η HSBC
Η HSBC Bank plc λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1981 όταν η πρώην Τράπεζα Midland άνοιξε γραφείο στον Πειραιά. H HSBC εξαγόρασε την Τράπεζα Midland το 1992. Σήμερα, η HSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, αλλά γεννήθηκε από μια απλή ιδέα – την ιδέα μιας τοπικής τράπεζας που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες.
Παρέχοντας μια ευρεία σειρά τραπεζικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες στην Ελλάδα, η HSBC ανταποκρίνεται επιτυχώς στον ρόλο της ως «Η Δική σου Παγκόσμια Τράπεζα».
Οι πελάτες της HSBC έχουν την δυνατότητα επιλογής μέσα απο ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσω μιας premium υπηρεσίας είτε της HSBC Premier είτε της HSBC Advance οι πελάτες απολαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπηρεσία Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού στην οποία ο προσωπικός τους συνεργάτης είναι πάντα στη διάθεση τους να τους καθοδηγεί στις χρηματοοικονομικές τους αποφάσεις παρέχοντας λύσεις με γνώμονα τις ανάγκες και το προφίλ τους.
H HSBC στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της μέσω του δικτύου των καταστημάτων της, της υπηρεσίας Internet Banking, του δικτύου των ΑΤΜ και των εξειδικευμένων στελεχών της.
Η διαχείριση της σχέσης με τον πελάτη και η προσφορά όλων των διαθέσιμων προϊόντων και λύσεων αποτελεί συνδυασμένη ευθύνη εξειδικευμένων στελεχών από τους τομείς Εταιρικής Τραπεζικής (Corporate Banking), Αγορών Κεφαλαίων και Χρήματος (Global Markets), Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking), Χρηματοδότησης Έργων Υποδομής (Project Finance), Χρηματοδότησης Εμπορίου (Trade Finance) και Διαχείρισης Διαθεσίμων (Payments & Cash Management). Επιπλέον, στον τομέα της Ναυτιλίας ο Όμιλος HSBC προσφέρει με στόχο την κάλυψη των αναγκών τόσο των ναυτιλιακών εταιρειών, όσο και άλλων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο, ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών, ανταγωνιστικών και αξιόπιστων υπηρεσιών.
Η HSBC μέσω των εταιριών του Ομίλου της, την HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. και την HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ, προσφέρει στους πελάτες χρηματιστηριακές υπηρεσίες καθώς και εναλλακτικές επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια.
Διεθνώς, ο Όμιλος HSBC κατέχει ηγετική θέση στις αναδυόμενες αγορές και διακρίνεται τόσο για την ισχυρή κεφαλαιακή του βάση όσο και τη σημαντική οικονομική του δύναμη.
Ο κ. Richard Groves, CEO της HSBC Ελλάδος δήλωσε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εορτάζουμε 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Ο εορτασμός αυτός είναι ορόσημο για την τράπεζα, για τους πελάτες και την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πελάτες μας που συναλλάσονται μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της επιτυχίας μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό του Ομίλου, όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν σε εμάς στη διάρκεια των 30 ετών για την πολύτιμη υποστήριξή τους και τις υπηρεσίες τους και φυσικά τις ρυθμιστικές και κανονιστικές αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders). Αν και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο στην Ελλάδα, υπάρχουν ωστόσο και ευκαιρίες. Η δέσμευσή μας είναι προς τους πελάτες μας τους οποίους θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και τους οποίους θα διευκολύνουμε για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα. Στη διάρκεια του χρόνου θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων για να εορτάσουμε τη σημαντική αυτή επέτειο και να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας αναφορικά με την παρουσία μας στην Ελλάδα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης