Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΑΓΟΡΕΣ: Μικρά και ίσως ενδιαφέροντα...

tags :
ΑΓΟΡΕΣ: Μικρά και ίσως ενδιαφέροντα...
__________
SPREADS
ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 5,11 +4,75
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,99 +1,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,52 +1,16
ΙΤΑΛΙΑ 1,81 +1,45

ΑΡΑΙΓ: Σε αναβάθμιση της σύστασης, σε ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και της τιμής στόχου της Aegean, στα 10,00 ευρώ, από 8,00 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx, μετά και τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ' 3μηνο.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η τουρκική λίρα συνεχίζει και σήμερα την οδό της κατάρρευσης "χτυπώντας" νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ με την ισοτιμία ευρώ/τουρκικής λίρας να διαμορφώνεται στο 4,60226 , ενώ έναντι του δολαρίου βρίσκεται μία ανάσα από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε τον  Ιανουάριο.
  • Το τουρκικό νόμισμα έχει υποστεί διαρκείς και έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από τις διπλωματικές διαμάχες με τις ΗΠΑ και την επιδείνωση της οικονομικής θέσης της χώρας.
  • Ο τουρκικός προϋπολογισμός παρουσίασε έλλειμμα 3,3 δισ. λιρών τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με 104 εκατ. λίρες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους..
  • Ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το Σεπτέμβριο διευρύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η πρόβλεψή της για το Brent για το τέλος του έτους η οποία διαμορφώνεται στα 58 δολάρια το βαρέλι παραμένει αμετάβλητη, παρόλο που βλέπει πιθανότητες για υψηλή μεταβλητότητα των τιμών στο άμεσο μέλλον.
  • Μια αύξηση του αριθμού εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ και μια μη δεσμευτική συνεδρίαση του ΟΠΕΚ θα ωθήσει τις τιμές χαμηλότερα, ωστόσο η κλιμάκωση των πρόσφατων γεωπολιτικών εντάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο μεγάλο ράλι.
ΕΥΡΩ: Ξεπερνά το "φράγμα" του 1,18 για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες  καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αγοράζουν ευρωπαϊκές μετοχές ενώ το δολάριο κατεβάζει ταχύτητα για δεύτερη ημέρα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν.
  • Με τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης να ξεπερνά αυτόν των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, με "επικεφαλής" τη Γερμανία, οι αγορές είναι ολοένα και πιο αισιόδοξες όσον αφορά τις προοπτικές της περιοχής.
ΔΟΛΑΡΙΟ: Όπως σημειώνει η Societe Generale, "το δολάριο δέχεται χτύπημα έναντι του ευρώ και του γεν λόγω των ισχυρών οικονομικών στοιχείων από την Ευρώπη, οδηγώντας έτσι τους επενδυτές μακριά από τις long θέσεις στο αμερικάνικο νόμισμα".
  • Το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε το βασικό τεχνικό επίπεδο του 1,1734 έναντι του δολαρίου την Τρίτη και σήμερα επεκτείνει το ράλι στο 1,1824 έναντι του δολαρίου.
  • Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, οι εισροές στα ευρωπαϊκά assets και τις ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν σημαντική άνοδο μετά την πτώση τους τον Οκτώβριο.
ΞΕΝΑ FUNDS: Έχουν χάσει τεράστια ποσά επενδύοντας κυρίως στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ πέφτοντας μάλιστα και θύματα παραπληροφόρησης από τις τότε διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων. Κι άντε τώρα να τους πείσεις να ξαναβάλουν λεφτά... Οι ελπίδες εισροής φρέσκου χρήματος εναπόκεινται σε Funds που δεν έχουν ασχολήθεί ή καλύτερα δεν είχαν καμμία επαφή με το ελληνικό χρηματιστήριο... Για ευνόητους λόγους.

Στα 10,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Μυτιληναίος από την Eurobank Equities - Σύσταση ΑΓΟΡΑ, μετά το ισχυρό 9μηνο


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης