Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πως μπορεί να δούμε τον ΓΔ σε τιμές που δεν φανταζόμαστε τώρα…

tags :
Πως μπορεί να δούμε τον ΓΔ σε τιμές που δεν φανταζόμαστε τώρα…

Daily position longstop 1525

Greek Market WEEKLY Overview

Η διάσπαση του 1595 έδωσε ανοδική λύση στην πεντάμηνη συσσώρευση. Κοντινή σημαντική αντίσταση το 1680 με στόχο το 1725. Το 1590-95 επίπεδο γίνεται σημαντική στήριξη και επιθετική τάση στην παρούσα και μόνο διάσπαση θα μπορούσε να μας δώσει κάτι καλύτερο στην παρούσα. Το spread πρώτο εδώ και αρκετές μέρες μας έχει προϊδεάσει ότι κάτι συνέβαινε στην οικονομία.

Τόσο η επίσκεψη του Ομπάμα όσο και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για γρήγορη εξεύρεση λύσης για την β’ αξιολόγηση βοήθησαν στην κίνηση της αγοράς. Όλα δείχνουν πως η αξιολόγηση θα κλείσει με το πλεόνασμα να πιάνει τον στόχο του με το παραπάνω. Το δύσκολο κομμάτι είναι το 2017 και ο στόχος για μεγαλύτερο πλεόνασμα που θα εξαρτηθεί από τον στόχο της ανάπτυξης που είναι πάνω από τον 2,5% μιας και είναι απορίας άξιον πως θα επιτευχθεί με τόσο μεγάλο μείγμα φόρων που ήδη έχει συμφωνηθεί.

Όλα δείχνουν πως οι ισορροπίες στην Ευρώπη αλλάζουν αν και οι εκλογές της Γερμανίας παίζουν τον ρόλο τους με την Μέρκελ να φαίνεται να είναι και πάλι υποψήφια για τέταρτη φορά στην καγκελαρία. Όλα δείχνουν πως σε περίπτωση που περάσουμε την αξιολόγηση θα υπάρξει μία αβάντα στην Ελλάδα ειδικά αν καταφέρουμε να μπούμε άμεσα στο περιβόητο QE. Τότε το spread το πιο πιθανό είναι να βρεθεί και πάλι στα επίπεδα του 2014 και να δούμε και πάλι μία προσπάθεια της χώρας να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές.

Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε πιθανόν κάποιες πρώτες αναβαθμίσεις από οίκους γεγονός που θα βοηθήσει και το χρηματιστήριο να αλλάξει επίπεδα και να αρχίσει και πάλι να μπαίνει στον επενδυτικό χάρτη των funds. Πολύ σημαντικό είναι το τι θα συμβεί με τον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο που δείχνει σημάδια ανάκαμψης με το κλειδί να βρίσκεται στο τι θα συμβεί με τα κόκκινα δάνεια. Το επόμενο διάστημα φαίνεται να βγάζει νέα από το τραπεζικό μέτωπο με τον έλεγχο στις διοικήσεις να είναι και ο προπομπός.

Greek Market WEEKLY Overview

Ο ΓΔ πλέον είναι μίαν ανάσα από τις αρχές έτους μιας και το ξεκίνημα του έτους τον βρήκε στις 631 μονάδες με το επίπεδο πλέον να απέχει 3%. Να θυμίσουμε πως ο f25 έχει ακόμα απώλειες της τάξεως του 10% με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να το έχει ο τραπεζικός κλάδος που συνεχίζει να έχει απώλειες πέριξ του 32% περίπου στα επίπεδα που έγιναν οι τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίου.

Στο μηνιαίο γράφημα πλέον είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε πάνω από τις 590 μονάδες ανοίγοντας πλέον τον δρόμο με μοναδικό εμπόδιο αυτό των 650 μονάδων που κατοχύρωση θα κάνει την διαφορά. Κάποιοι τίτλοι ήδη έχουν γυρίσει ανοδικά μεσοπρόθεσμα ενώ τα επιτόκια δανεισμού στις μεγάλες εταιρίες είναι ήδη κάτω από τα επίπεδα του 2014 γεγονός που συνηγορεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να δοκιμάσουν και πάλι εκδόσεις ομολογιακών δανείων σε επίπεδα ανεκτά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Το τι θα συμβεί με τις συμμετοχές του δημοσίου σε ΕΛΠΕ και ΔΕΗ το επόμενο διάστημα έχει την σημασία του μιας και αν τα ποσοστά περάσουν σε ιδιώτες θα δείξει την αύξηση της εμπιστοσύνης στην χώρα. Αν όντως ο στόχος για ανάπτυξη έστω και πάνω από 2% επιτευχθεί για το 2017 τότε μπορεί να δούμε τον ΓΔ να πιάνει τιμές που δεν μπορούμε καν να τις φανταστούμε σήμερα.

Το πρώτο τρίμηνο είναι αρκετό να μας δείξει μία πρώτη εικόνα για το έτος με την κυβέρνηση να δείχνει πως κάνει κάθε προσπάθεια για να κερδίσει το στοίχημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η αγορά δεν φοβάται πολιτικά το τι θα συμβεί κάτι που δεν συνέβαινε το 2014. Αυτό από μόνο του ως δεδομένο είναι αρκετό για την συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί οίκοι έχουν ήδη αρχίσει να ανεβάζουν τους στόχους σε αρκετούς τίτλους κάτι που είχαμε να δούμε πολύ μεγάλο διάστημα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης