Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

X.A: Η αγορά δεν φοβάται το αύριο σε περίπτωση προσφυγής σε εκλογές

tags :
X.A: Η αγορά δεν φοβάται το αύριο σε περίπτωση προσφυγής σε εκλογές

Daily position long με stop το 1524

Greek Market WEEKLY Overview

Η αγορά συνέχισε να κρατάει την επαφή με το επίπεδο του 600, χωρίς παρόλα αυτά να απειλήσει την αντίσταση. Το 585 είναι κοντινή μας στήριξη με το 576 κύρια και stop loss στο Long.

Ο τζίρος συνέχισε να είναι σε χαμηλές πτήσεις με τον τραπεζικό κλάδο να μην υπάρχει ουσιαστικά στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα κινούμενος σε ένα πολύ μικρό εύρος συναλλαγών και περιμένοντας νέα που θα μπορούσαν να του δώσουν κίνηση.

Η κυβέρνηση έκλεισε το θέμα δόση εκταμιεύοντας το 1,7 δις και παίρνοντας σημαντική ταμειακή ανάσα ανοίγοντας παράλληλα τις συζητήσεις με τους θεσμούς σε ότι αφορά τα εργασιακά που είναι κομμάτι της β’ αξιολόγησης. Από την άλλη είχαμε την μεταβίβαση του ΑΣΤΕΡΑ αλλά και την κατάληξη του διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ που πήγε στους Κινέζους μετά το πρόσφατο διαγωνισμό.

Η αγορά αναμένει και την μεταβίβαση του πακέτου του ΟΤΕ στην DT με τον τίτλο να κινείται πλάγια ανοδικά. Οι επιλογές μας συνεχίζουν να βρίσκονται σε θετικό έδαφος με τον ΓΔ να χάνει 6,76% και τον ftse25 14,86%. H αγορά ψάχνει ουσιαστικά τα νέα εκείνα που μπορούν να της δώσουν ένα momentum κρατώντας ουσιαστικά στάση αναμονής. Πολιτικά συνεχίζει να υπάρχει αβεβαιότητα, μιας και μετά το φιάσκο με τα κανάλια βλέπει πως ακόμα και ο επικείμενος ανασχηματισμός φαίνεται να καθυστερεί αισθητά.

Η εκλογολογία σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση, παρόλα αυτά πλέον η αγορά δεν φοβάται το αύριο σε περίπτωση που η κυβέρνηση πάρει απόφαση να πάει σε αυτές σε αντίθεση με το 2014-2015. Τα ΕΣΠΑ αρχίζουν να προχωράνε γεγονός που μπορεί να αρχίσει να βοηθάει την οικονομία έστω και με αργούς ρυθμούς ενώ ξεκίνημα του μεγάλου έργου στο Ελληνικό μπορεί να αρχίσει να βοηθάει σημαντικά την κατάσταση της αλλά και την ψυχολογία.

Η γρήγορη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα είναι αυτή που θα μπορούσε να δώσει ώθηση αλλά και να προσελκύσει κεφάλαια στην αγορά. Μπορεί να μένουν μόλις δύο μήνες μέχρι το τέλος του έτους, παρόλα αυτά οι πιθανότητες στο να έχουμε εξελίξεις είναι σημαντικές.

Η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα κάνει την διαφορά, μιας και σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει δεν θα έχουμε άμεσα λύση στο θέμα χρέος. Παρόλα αυτά, από την άλλη θα δούμε πως η ΕΕ και η ΕΚΤ θα καλύψει το κενό στο πρόγραμμα. Ο τρόπος και ο χρόνος για το γεγονός είναι δεδομένο ότι θα δώσει στην αγορά μία κατεύθυνση που της λείπει εδώ και μεγάλο διάστημα.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης