Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Γιατί ο Τσίπρας θέλει το παλιό ΠαΣοΚ

tags :
Γιατί ο Τσίπρας θέλει το παλιό ΠαΣοΚ
Ιδεολογική προσέγγιση

Και με τους πρώην πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ τι έγινε; Γιατί δεν έθεσαν υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή, γιατί παρέμειναν στο περιθώριο, πλην της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία θρονιάστηκε στην πρώτη σειρά; Η εξήγηση, όπως μου την ανέλυσε ένας υπουργός, είναι μία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας θέλουν ιδεολογική προσέγγιση με το ΠαΣοΚ και όχι αριθμητική προσέγγιση».

Ετσι εξηγούνται όλα. Γι’ αυτό κάνει τόσες προσπάθειες ο αρχηγός για να οικειοποιηθεί τη ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου, γι’ αυτό τρέχει προθύμως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά συνέδρια, ακόμα και ως παρατηρητής. Ιδεολογική προσέγγιση με τους Σοσιαλιστές λοιπόν και τους πασόκους (και μερικοί από αυτούς είναι και «κολλητοί» του, όπως ο Χρ. Σπίρτζης) τους έχει για το θεαθήναι ή για να του μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι. Το πολύ-πολύ να τους δώσει κανένα υπουργείο.

ΒΗΜΑτοδότης

Διέξοδος προς τη Σοσιαλδημοκρατία

Γιατί όμως θέλει σώνει και καλά τους πασόκους ο κ. Τσίπρας; Μου λένε ότι τους βλέπει ως διέξοδο προς τη Σοσιαλδημοκρατία, προς την πλήρη μετεξέλιξη του κόμματός του. Μάλιστα, όπως μου είπαν οι συνεργάτες του, δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ένα δίκτυο (ή φόρουμ) στο οποίο θα μετέχουν προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, ώστε κάποια στιγμή που θα κρίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει τη στροφή να τους χρησιμοποιήσει όλους αυτούς σε δευτερεύουσες θέσεις στην κυβέρνηση.

Αλλωστε, δεν το κρύβει ότι γίνεται συζήτηση περί Κεντροαριστεράς, λέγοντας πως στην ουσία αυτός είναι (και) η Κεντροαριστερά. Το λέει αυτό και το επαναλαμβάνει συχνότερα μετά το Συνέδριο για να μπορέσει στο μέλλον να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στους ψηφοφόρους αυτού του χώρου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης