Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Καθοριστική η διάσπαση των 590 μονάδων για την ανοδική τάση του Χ.Α.

tags :
Καθοριστική η διάσπαση των 590 μονάδων για την ανοδική τάση του Χ.Α.

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Ο Γενικός Δείκτης βολιδοσκοπεί στις τελευταίες συνεδριάσεις την περιοχή των 585 μονάδων δίνοντας ανοδικά «στοιχήματα» για το σενάριο προσέγγισης του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων δίχως όμως μέχρι τώρα να έχει πείσει τους ενεργούς επενδυτές ότι μπορεί να συνεχίσει ψηλότερα από το εν λόγω επίπεδο τιμών.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Κρίσιμη η διάσπαση των 590 μονάδων για την ανοδική τάση του Χ.Α.

Διαγραμματικά πάμε με αργό μέχρι τώρα βηματισμό για τη τέταρτη κατά σειρά προσπάθεια ανοδικής τμήσης της κάτω πλευράς του πλαγιοανοδικού καναλιού του περασμένου Αυγούστου στις 583 με 587 μονάδες. Γεγονός όμως όπου αν και τώρα στεφτεί με επιτυχία θα προκαλέσει για ακόμα μια φορά ένα καθοδικό pullback προς τη βάση βραχυχρόνιας στήριξης των 570 με 568 μονάδων.

Ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η χθεσινή συνεδρίαση καθώς εάν τερμάτιζε πάνω από τις 590 μονάδες θα αναιρούσε την ανοδική δυσπραγία, που έδειξαν οι προηγούμενες αρνητικές πάνω σκιές, που αποτυπώθηκαν στα τρία τελευταία daily candlesticks. Θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι για να χαρακτηρίσουμε ως υγιή μια ανοδική διάσπαση θα πρέπει με τη τμήση ο Γενικός Δείκτης να σχηματίσει ένα έντονα ανοδικό candlestick με ημερήσιο κλείσιμο κοντά στο υψηλό της ημέρας.

Έτσι μόνο θα αποτυπωνόταν το «πάτημα» για την επόμενη περιοχή αντίστασης των 610 με 612 μονάδων, επίπεδο από όπου διέρχεται και η άνω πλευρά του προαναφερόμενου καναλιού. Επίσης ένα θετικό σημάδι θα ήταν και η ενίσχυση του όγκου συναλλαγών με καταγραφή τιμών για τουλάχιστον 3 συνεδριάσεις άνω του Fibo απλού κινητού του μέσου των 21 ημερών κάτι που έγινε για μια μόλις μέρα. Στατιστικώς πάντως όποτε ο Γενικός Δείκτης πάει με νωχελικές προσπάθειες να αποδράσει από σημαντικά επίπεδα τιμών δεν έχει καλή κατάληξη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης