Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Φόβος για ισχυρό σεισμό που θα καταστρέψει μέρος της πόλης και χιλιάδες τζαμιά της Κωνσταντινούπολης

tags :
Φόβος για ισχυρό σεισμό που θα καταστρέψει μέρος της πόλης και χιλιάδες τζαμιά της Κωνσταντινούπολης
Tην κατάρρευση του ανάκτορου Τοπ Καπί, ιστορικού οθωμανικού κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη και νυν μουσείου, φοβούνται οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος, καθώς όλο και περισσότερα ‘’σημάδια’’ κάνουν την εμφάνισή τους στους χώρους του.

Ύστερα από τις ανεξήγητες ρωγμές που έχουν παρουσιαστεί τελευταία, μια τεράστια οπή που εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο του παλιού χαρεμιού των  ανακτόρων, με διάμετρο τρία μέτρα και ένα ορατό βάθος 2 μέτρων, με  το κενό όμως φαίνεται από ένα σημείο σε άγνωστο βάθος, έδωσε λαβή σε φήμες που προοικονομούν την κατάρρευση του. Τέτοια έχει κριθεί η επικινδυνότητα του σημείου, που έχει απαγορευτεί να πλησιάσει ο οποιοσδήποτε, μες τις φωτογραφίες να βγαίνουν από μακριά.

Διενεργείται έρευνα με εντολή της Διεύθυνσης του μνημείου από ειδικούς ερευνητές ώστε να εκδώσουν πόρισμα για την κατάσταση αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει σε όλο το συγκρότημα. 

Τα σενάρια καταστροφής πάντως οργιάζουν, με το φόβο για ισχυρό σεισμό που θα καταστρέψει το ανάκτορο αλλά και μέρος της πόλης, καθώς και χιλιάδες τζαμιά της Κωνσταντινούπολης, να έχει κυριαρχήσει στα Τουρκικά ΜΜΕ.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης