Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

X.A: Οι παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν (σήμερα o Β.Σιούτης της Guardian)

tags :
X.A: Οι παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν (σήμερα o Β.Σιούτης της Guardian)

 




Βαγγέλης Σιούτης (της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ)

“Πτωτικά κινείται, προς το παρόν, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου”. Το εύρος διακύμανσης γνωστό από 12/7, 550 με 585 μονάδες, οι όγκοι συναλλαγών γνωστοί, αναιμικοί. Το κάτω εύρος αυτής της διακύμανσης ορίζεται στις 540 με 535 μονάδες, ενώ κάτω από αυτό το όριο, η στάση αναμονής από σημαντική μερίδα επενδυτών θα μεταστραφεί σε αύξηση ρευστοποιήσεων και μείωση θέσεων στην Ελληνική Αγορά.

Αντίθετα αντιστάσεις για τον Γενικό Δείκτη είναι ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών στις 572 μονάδες και κατοχύρωση αυτού του επιπέδου θα ανοίξει το δρόμο προς τις 598 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 617 μονάδες που είναι το κλείσιμο του Δείκτη πριν το “Brexit”.

Είναι χαρακτηριστικό της αδυναμίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ότι δεν έχει καλύψει τις απώλειες από το “Brexit” (παρά μόνο ως το 50% αυτών) όταν την ίδια περίοδο οι Διεθνείς Αγορές είτε έχουν καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά, είτε έχουν υπερκαλύψει τις απώλειες του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις στις Διεθνείς Αγορές έχει επανέλθει η αύξηση της μεταβλητότητας και το ερώτημα είναι που θα μπορούσε να βρει σημείο ισορροπίας το ταλαιπωρημένο Χ.Α., αν ξεκινήσει μια σημαντική διόρθωση στα Διεθνή Χρηματιστήρια.

Ο τερματισμός της ύφεσης, η επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού και η συμφωνία με τους Θεσμούς είναι οι σημαντικοί καταλύτες για αναστροφή του κλίματος, σε μια Οικονομία που κάθε μέρα όλο και περισσότερες εταιρείες βρίσκονται στο “κόκκινο”.

Η επιστροφή καταθέσεων και η αποτελεσματική διαχείριση των “κόκκινων” δανείων είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις Ελληνικές Τράπεζες και στις προοπτικές τους.

Χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης και στη συνέχεια από τους Θεσμούς (αποδοχή Ελληνικών ομολόγων στο “QE” από ΕΚΤ, ουσιαστική συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους ) για να αντιστραφεί η εικόνα της στασιμότητας και του αδιεξόδου και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η πίστη στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον και αυξημένο τζίρο αναμένουμε στην αυριανή συνεδρίαση, που έχουμε τριπλή λήξη Παραγώγων αλλά και έξοδο από τον Stoxx 600 των μετοχών των ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΟΤΕ . Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα θα επηρεάσουν τις Αγορές την επόμενη εβδομάδα, ενώ η συμφωνία με τους Θεσμούς για την εκταμίευση της υποδόσης δεν πρέπει να καθυστερήσει…







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης