Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Με τον Κουρή ή με τον Βρυώνη ο Γιάννης Καλογρίτσας;

tags :
Με τον Κουρή ή με τον Βρυώνη ο Γιάννης Καλογρίτσας;

Ο  Γιάννης Καλογρίτσας είναι ο νέος καναλάρχης που έχει προσελκύσει  την μεγαλύτερη προσοχή +σχόλια - με πιο εντυπωσιακή την παράσταση που έδωσε για χάρι του από τον κουμπάρο του Πάνου Καμμένο που κάθε άλλο παρά...κουμπαρική ήταν...


'Οπως φαίνεται και μετά την αδειοδότηση ο επιχειρηματίας- εργολάβος προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες συζητήσεις, αφού ακούγονται παρά πολλά και διάφορα για την συμμαχία που θα επιλέξει προκειμένου να στήσει το δικό του κανάλι.

Δύο από τα ονόματα που ακούγονται πολύ έντονα ως υποψηφίου συνέταιροι του Ιωάννη Καλογρίτσα είναι αυτά των Γιώργου Κουρή και Φίλιππου Βρυώνη (που βρέθηκε εκτός δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών).
……………………………………..

Σχετικά βραχύσωμος αλλά γεροδεμένος, με σπινθηροβόλο βλέμμα που εκπέμπει πίσω από τον ελαφρύ σκελετό των γυαλιών του και ατίθαση γενειάδα που μάλλον παραπέμπει σε δασύτριχη οπλαρχηγού της εθνικής αντίστασης παρά σε τρέντι μούσι κάποιου χίπστερ, ο 69χρονος Χρήστος Καλογρίτσας είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει τη δημοσιότητα. Ή, καλύτερα, δεν την ελκύει. Ισως, πάλι, να αποτρέπει τους φακούς της από επιλογή. Διότι και γνωστός είναι πέραν των επιχειρηματικών συναναστροφών του και αναγνωρίσιμος εκτός του πολιτικού και φιλικού κύκλου του. Και κυρίως δεν αποφεύγει την τριβή με την καλώς νοούμενη κοσμική κοινωνικότητα.


Ο επιχειρηματίας με τη σύζυγό του Μικελίνα



Οι δημόσιες εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις του εκδοτικού οίκου βιβλίων Ηλέκτρα, που φέρει το όνομα της μικρότερης κόρης του, σε σικ στέκια στου Ψυρρή ή στη Μαρίνα του Φλοίσβου προφανώς και δεν περνούσαν απαρατήρητες εν μέσω καλεσμένων εκ του καλλιτεχνικού στερεώματος και του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ωστόσο, σε μηδαμινά φωτογραφικά ενσταντανέ έχει αποτυπωθεί το πρόσωπό του, αν και συμμετέχει ενεργά και σε κοινωνικές τελετές – ιδιαιτέρως σε γάμους και βαφτίσια, αφού ήδη έχει στεφανώσει ζευγάρια του επικοινωνιακού βεληνεκούς του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά και του πολιτικού εκτοπίσματος του Πάνου Καμμένου και της γνωστής επιτυχημένης δικηγόρου Ελενας Τζούλη.

Με τον νυν υπουργό Αμυνας, μάλιστα, είναι εις τριπλούν κουμπάρος, αφού έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του. Αρχικά τον μικρό Λευτέρη στις 3 του Σεπτέμβρη του 2007 στον Αγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας, βάφτιση που αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός, συμπεριλαμβανομένης της δεξίωσης που παρατέθηκε στη Βουλιαγμένη μετά το μυστήριο. Και κατόπιν μαζί με τη σύζυγό του Μικελίνα ο επιχειρηματίας βάφτισε και τη μονάκριβη κόρη του ζεύγους Καμμένου, την Πολυτίμη-Δέσποινα, στις 18 Μαΐου του 2013 στην Παναγιά Σπηλιανή, στη Νίσυρο.

Είναι γνωστό ακόμη ότι σε χαμηλότερου προφίλ γαμήλια τελετή έχει παντρέψει επισφραγίζοντας μια μακροχρόνια φιλία τον στενό συνεργάτη του Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο τελευταίος είναι διευθυντής της δημοσκοπικής εταιρείας GPO, που μετοχικά ελέγχεται κατά 75% από τα τρία παιδιά του κατασκευαστή, τον Ιωάννη, την Κωνσταντίνα και την Ηλέκτρα. Οσο για την κουμπαριά του με τον Χρήστο Σπίρτζη, με τον οποίο συνδέονται με αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοεκτίμηση, αυτή αφορά τη βάφτιση από τον νυν υπουργό Υποδομών του συνονόματου εγγονού του Χρήστου Καλογρίτσα, του μόνου αγοριού ανάμεσα στις πολλές εγγονές του κατασκευαστή και γιου του Γιάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Ωστόσο, μετά από τόσες εκδηλώσεις δεν υπάρχει ούτε σέλφι με το προφίλ του στο Διαδίκτυο.

Μια σπάνια μεταχείριση, αν όχι παράλογη, για τόσο επώνυμο επιχειρηματία, που παρά τη μακρά θητεία του στον εκδοτικό και κατασκευαστικό τομέα αντιμετωπίζεται με διακριτικότητα, λεπτότητα και τακτ από τους συνήθως επιδρομικούς παπαράτσι, γεγονός που τον έχει καταστήσει οπτικά αφανή στα ΜΜΕ. Αν και διαδίδεται γι’ αυτόν η εντύπωση ότι «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Αριστερά τον Καλογρίτσα θα πετύχεις», είναι απορίας άξιον πώς παραμένει αόρατος στο πλατύ κοινό, όταν εσχάτως υποστηρίζεται από την πιάτσα ότι ο ίδιος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργίας από τη σημερινή κυβέρνηση «νέων τζακιών» που δεν θα κουβαλάνε τα κούτσουρα των προκατόχων τους και τις στάχτες του παρελθόντος (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης