Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Σε Μητρώο όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων

tags :
Σε Μητρώο όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων
Την δημιουργία μητρώου στο οποίου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση με την προσδοκία ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το «Έθνος», με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης. (Εκτιμάται ότι μέσω του διαδικτύου ενοικιάζονται στη χώρα μας πάνω από 30.000 ακίνητα).

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι από την ενοικίαση ακινήτων μέσω ιστοσελίδων όπως το Αirbnb και το Homeaway προκύπτουν απώλειες εσόδων έως 270 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αλλά συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, στον οποίο κωδικό θα δηλώνονται τα τέλη από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης