Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

XΑ: Η τάση της αγοράς παραμένει θετική σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα

tags :
XΑ: Η τάση της αγοράς παραμένει θετική σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα

Greek Market WEEKLY Overview – Daily position short stop 1548

H αγορά κινήθηκε με χαμηλούς σχετικά όγκους συναλλαγών στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, το momentum όμως παρέμεινε θετικό τόσο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όσο και στην γενική εικόνα. Κι αυτό γιατί η αγορά κράτησε τις 1500 μονάδες και επίσης συντηρείται μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι που φαίνεται και στο ημερήσιο γράφημα.

Από αυτήν την συμπεριφορά συνάγεται επίσης και το τεχνικό συμπέρασμα της σημαντικότητας του επιπέδου 1550 που έχουμε αναφέρει πολλάκις και στις καθημερινές μας αναλύσεις, καθώς η συσσώρευση της περιοχής δείχνει ιδιαίτερη επιμονή στο προαναφερθέν επίπεδο, και εφόσον οι τιμές ξεπεράσουν το 1550, θα εμφανιστούν νέοι αγοραστές.

Στην εγχώρια ειδησεογραφία επικράτησαν δύο σημεία:

ΠΡΩΤΟΝ η μεταβίβαση του 51% του ΟΛΠ σε πολύ υψηλή σχετική τιμή, 22€ (εξου και ο τεράστιος όγκος της Τετάρτης πέριξ των 300 εκατ.€, με τα 281 να αφορούν στην εν λόγω μεταβίβαση μέσω πακέτου)˙

ΔΕΥΤΕΡΟΝ τα καλά τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα των ΕΕΕ και ΟΤΕ, κάτι που ενίσχυσε το θετικό κλίμα παρέα με την συγκυριακή διάσπαση των 1500 μονάδων ως βραχυπρόθεσμη αντίσταση που είχαμε επισημάνει.

Το πολιτικό σκηνικό συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό με κύριο χαρακτηριστικό την αφασία, όπως βέβαια μάς έχει συνηθίσει όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, και που ουσιαστικά ψαλιδίζει κάθε προσπάθεια σοβαρής συζήτησης για τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω και της υπάρχουσας (καλώς ή κακώς) ομοσπονδιοποίησης των μελών της ΕΕ παραμένουμε να αναμένουμε τις αποφάσεις των εταίρων σχετικά με τυχόν κούρεμα, επιμήκυνση χρέους, νέα δάνεια-μέτρα κτλ, ενώ παραμένουμε να επιβεβαιώνουμε τον τίτλο του πλέον αναξιόπιστου μέλους της Ένωσης.

Greek Market WEEKLY Overview

Να διευκρινίσουμε ότι η χρηματαγορά μας στο σύνολό της παραμένει καθοδική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, και μάλιστα ενώ τεχνικά έχει δύο σημαντικά επίπεδα πέριξ των 1700 μονάδων (Brexit) και των 1900 μονάδων, μακροοικονομικά βρίσκεται σε ένα κυκλώνα κακής πολιτικής διαχείρισης και πολύ κακής δημόσιας οικονομικής κατάστασης, απόρροια βεβαίως των προηγούμενων λαθών.

Η ΕΚΤ δίνει θετικά σημάδια, κυρίως με την ποσοτική χαλάρωση, παρόλα αυτά από τη μία είμαστε εκτός παιχνιδιού προς το παρόν, από την άλλη η FED δεν αφήνει πολλά περιθώρια λόγω της επικείμενης αύξησης επιτοκίων και της αναμενόμενης νέας κυβέρνησής της.

Greek Market WEEKLY Overview

  • FTASE 25 Large Cap & Comments
Ο 25αρης κρατήθηκε ανοδικός, γράφοντας μικρές ανοδικές συνεδριάσεις που δεν έχουν τόση σημασία σχετιζόμενες με την όποια έναρξη ανοδικής κίνησης, μάς έδωσαν όμως ένα σημαντικό χαμηλό επίπεδο το οποίο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ενδεχόμενη έξοδο στις υπάρχουσες λονγκ θέσεις (εάν αυτές υπάρχουν).

Η εβδομάδα είχε ύπουλη άνοδο, καθώς χωρίς όγκους κατάφερε πρώτον να διασπάσει το 1500, και δεύτερον να δώσει τα προαναφερθέντα 2 σημεία (ΟΛΠ και ΕΕΕ/ΟΤΕ) που πρέπει να ληφθούν υπόψη ως θετικά νέα.

  • ΓΔ Long term charts & Comments
Ο ΓΔ παραμένει συσχετισμένος με τον 25αρη, αν και λίγο πιο επιθετικός, παρουσιάζοντας παρόμοια εικόνα και έχοντας πλέον βραχυπρόθεσμη ανοδικότητα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το 1550 του 25 ρη αντιστοιχεί σε σχετικά μεγέθη στο τρέχον 575 του ΓΔ, κάτι που δείχνει μια ιδιαίτερη δυναμική, και που οφείλεται κυρίως στην επιμέρους στάθμιση των δύο δεικτών. Η είσοδος σε ημερήσιο είναι με κλείσιμο πάνω από το 577 ΓΔ

fast fina

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης