Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τι περιμένει εναγωνίως να δει η κυβέρνηση - τεχνική εικόνα ΓΔ και FTSE25

tags :
Τι περιμένει εναγωνίως να δει η κυβέρνηση - τεχνική εικόνα ΓΔ και FTSE25
H αγορά συνέχισε τις καλοκαιρινές πτήσεις με χαμηλούς όγκους συναλλαγών κινούμενη ανάμεσα στο 560-570 χωρίς να μας δώσει νέα δεδομένα. Αδύναμος κρίκος ο τραπεζικός μιας και είχε σημαντικές απώλειες περιμένοντας τα δεδομένα σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά stress tests που μπορεί να είναι οδηγός και για τον τραπεζικό κλάδο, χωρίς παρόλα αυτά να έχουμε εκπλήξεις και με την συνεδρίαση της Παρασκευής να δίνει σημαντική αντίδραση.

H κυβέρνηση περιμένει εναγωνίως να δει πως θα πάνε τα έσοδα από την πρώτη δόση εισοδήματος μιας και είναι σημαντικό να δει αν η εισπραξιμότητα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα κάτι που αν δεν συμβεί τότε ο κόφτης θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να ενεργοποιηθεί.

Από την άλλη γίνεται προσπάθεια χαλάρωσης των CC καθώς και προσέγγισης χρημάτων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος και μπορούν να βοηθήσουν την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα που τόσο ανάγκη έχει για την εύρυθμη λειτουργία του. Υπολογίζεται πως περίπου 15-20 δις ευρώ μετρητά βρίσκονται “κάτω από το στρώμα” ή σε θυρίδες.

Αν έστω και σταδιακά επανέρθει η εμπιστοσύνη και επιστρέψει μέρος αυτών θα μειωθεί σημαντικά η εξάρτηση από τον ELA. Το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση των φόρων έχει ως πιθανότητα να αυξηθούν περαιτέρω τα κόκκινα δάνεια που θα προβληματίσουν περαιτέρω τις ανάγκες και το πρόβλημα του κλάδου.

Το Ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις ξένες αγορές που έχουν μία σημαντική ανοδική πορεία τις τελευταίες συνεδριάσεις και τα αποτελέσματα των εξαμήνων είναι εκείνα που μπορούν να δώσουν σχετικό τόνο σε επιμέρους τίτλους. Στα στατιστικά οι περισσότερες επιλογές μας παραμένουν Long με τον τραπεζικό κλάδο να είναι ο μόνος κλάδος που είναι short.

Παραμένει παρόλα αυτά ανοδικό με πολύ κοντινό stop (1492) το οποίο και δοκίμασε την Παρασκευή δίνοντας σημαντική αντίδραση.

Greek Market WEEKLY Overview

Ο ΓΔ από αρχές έτους συνεχίζει να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 9,5% ενώ ο f25 βρίσκεται στο -16,5%% και ο τραπεζικός στο -38% σε τιμές αισθητά χαμηλότερα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Η αγορά σε κάθε περίπτωση αν θέλει να αποκτήσει και πάλι ένα ανοδικό momentum πρέπει και πάλι να βρεθεί πάνω από τις 600 μονάδες κάτι που για να συμβεί χρειάζεται αύξηση του όγκου συναλλαγών που έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο φόβος μας δεν είναι η αποτίμηση των εταιριών αλλά η μεγάλη συσσώρευση χωρίς τάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ηλίας Ζαχαράκης
FAST FINANCE SECURITIES

Greek Market WEEKLY Overview

FTASE 25 Large Cap Long term charts & Comments

Με μικρές απώλειες έκλεισε η εβδομάδα με τον τζίρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το 1555 επίπεδο είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση θα μας φέρει στην περιοχή του 1615. Το stop μας παραμένει στο 1492 επίπεδο.
___________

ΓΔ Long term charts & Comments

Στα ίδια επίπεδα έκλεισε η εβδομάδα που μας πέρασε. Το 549 σε κάθε περίπτωση είναι κύρια στήριξη και Stop στο Long για τον ΓΔ ενώ οι 585 μονάδες είναι η αντίσταση που χρειάζεται κατοχύρωση αν η αγορά θέλει να δώσει συνέχιση της κίνησης προς τις 610 μονάδες.

Μία διάσπαση του 549 μπορεί να δώσει και πάλι κίνηση προς τις 530 μονάδες ενώ αντίστοιχα η ανοδική διαφυγή μπορεί να μας δώσει το 600.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης