γράφει : Δ.Ν.
Πάνω από 230 εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης MONDIAL POL βρίσκονται από σήμερα στο δρόμο, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε στα δικαστήρια με αίτημα την προληπτική προστασία, προκειμένου να πτωχεύσει το επόμενο διάστημα.Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας παρενέβη σήμερα υπέρ των εργαζομένων, ζητώντας να εξαιρεθούν όλες τους οι απαιτήσεις από τα μέτρα προληπτικής προστασίας.
Όμως η υπόθεση της MONDIAL POL, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, συνιστά σκάνδαλο, το οποίο φαίνεται δεν συγκινεί την Κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
“Με την αίτηση προληπτικών μέτρων, η εταιρεία θα μπορεί να προβεί σε παύση πληρωμών και να κλείσει ανενόχλητη, αφήνοντας απλήρωτες τις οφειλές της σε Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους, Ήδη στους εργαζόμενους, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα 6 μηνών, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν οι αποζημιώσεις τους.
Την ίδια στιγμή όμως, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων «ζει και βασιλεύει» στην ίδια διεύθυνση η εταιρεία MONDIAL PROTECTAS, η οποία σχετίζεται με τη Mondial Pol, και η οποία είχε αρχικώς σύμβαση με το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο στη συνέχεια συμβλήθηκε με την MONDIAL PROTECTAS!
Σχόλια αναγνωστών