Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι ειδικοί καταθέτουν τις απόψεις τους (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ - Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ)

tags :
Οι ειδικοί καταθέτουν τις απόψεις τους (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ - Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ)

Βαγγέλης Σιούτης:-

Αλλαγή ψυχολογίας και ανοδικό γύρισμα στις Διεθνείς Αγορές και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, έχουν φέρει τα αισιόδοξα μηνύματα από τις εκτιμήσεις για το σημερινό δημοψήφισμα στη Μ Βρετανία.
Ο Γενικός Δείκτης αφού πλησίασε την στήριξη των 550 μονάδων (χαμηλό 553,07) αντέδρασε βίαια ανοδικά, με πρωταγωνίστριες τις μετοχές των Τραπεζών και κατάφερε άμεσα να επανέλθει πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών (606,7 μονάδες), βελτιώνοντας έτσι γρήγορα την τεχνική του εικόνα, αναμένοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Σε περίπτωση παραμονής στην Ε.Ε. της Μ. Βρετανίας αναμένεται οι Αγορές να αντιδράσουν εκ νέου ανοδικά, με την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά να έχει αντιστάσεις στις 627,9 μονάδες που συναντά τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών και στη συνέχεια την κορυφή έτους στις 659 μονάδες.
Η αναμενόμενη άνοδος θα δώσει την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών σε όσους επενδυτές έχουν τοποθετηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά το μεγάλο “στοίχημα” για τον Γενικό Δείκτη θα δοθεί στην υπέρβαση των 660 μονάδων.
Η επαναφορά του “waiver” από την ΕΚΤ ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά η Αγορά το έχει προεξοφλήσει. Μία, όμως, πιθανή αναβάθμιση από την Moody’s (η ανακοίνωση της αξιολόγησης αναμένεται αύριο Παρασκευή) είναι κάτι που δεν έχει προεξοφληθεί και μπορεί να δώσει την απαραίτητη δύναμη στην αναμέτρηση με τις αντιστάσεις.
Στο συνέδριο του “Economist” και στις τοποθετήσεις Υπουργών και Εκπροσώπων των Θεσμών φάνηκε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο Φθινόπωρο, ενώ η υπόθεση του Μαρινόπουλου έχει πολύ σημαντικές προεκτάσεις και αγγίζει πολλές Επιχειρήσεις και η εξέλιξη της θα έχει επιπτώσεις στην Οικονομία και στο Χρηματιστήριο.
Όπως είναι κατανοητό, αν αντίθετα από τις ως τώρα προβλέψεις επικρατήσει το “Brexit”, η αναταραχή στις Αγορές θα είναι έντονη και απρόβλεπτη, ως προς το βάθος της, με την Ελληνική Αγορά να προσπαθεί να βρει στήριξη στην περιοχή των 500 μονάδων.
Εκτός από το σημερινό δημοψήφισμα, τις αγορές θα απασχολήσουν και οι εκλογές στη Ισπανία την επόμενη Κυριακή ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι αποκοπές μερισμάτων με τον ΤΙΤΚ και την ΜΟΗ στις 27/6, τον ΟΤΕ στις 29/6 και την ΕΕΕ στις 30/6.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης