Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η μετοχή της ημέρας στο ταμπλό του ΧΑΑ...

tags :
Η μετοχή της ημέρας στο ταμπλό του ΧΑΑ...

ΧΑΑ-11 Μαίου: H μετοχή της ημέρας…


Μόνο και μόνο, επειδή είχαμε αντίδραση σε επιχειρηματική είδηση που αφορούσε “μικρούλα” μετοχή. Περί ΚΡΕΤΑ FARM ο λόγος…

‘Αρχισε να εξαργυρώνει στο ταμπλό την ανακοίνωση του δανεισμού της από την ΕΤΕπ… Για να της δίνει -σου λένε- 15 εκατ. ευρώ, κάτι θα έχει…μυρισθεί… ‘Ιδωμεν… ( Στο +7,99% στο 0,5000 ευρώ και με εμφανή την προσπάθεια να μην…ξεφύγει η τιμή…Απορροφήθηκαν 60.438 τεμάχια)
Στα υψηλά της ημέρας δόθηκαν ελάχιστα τεμάχια, γιατί αμέσως έβαλαν “κόφτη” δείχνοντας αμέσως τις διαθέσεις τους στο να αποφευχθούν… ακρότητες.
Αυτές -μάλλον – θα τις δούμε αργότερα, ξαφνικά… Έχει προιστορία άλλωστε η μετοχή… 
_______
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ την… λεγάμενη…
Σε περίπου 10 ημέρες η Creta Farms των αδελφών Δομαζάκη θα εκταμιεύσει την πρώτη δόση του δανείου των 15 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστού ως «πακέτου Junker».
Η συμφωνία για το δάνειο πενταετούς διάρκειας μεταξύ της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και της ΕΤΕπ, η οποία υπογράφτηκε χθες παρουσία θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ, είναι η πρώτη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα. Παρ’ ότι το ύψος του επιτοκίου δεν αποκαλύφθηκε, όπως ειπώθηκε, οι όροι της χρηματοδότησης έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας.
Ενίσχυση μεριδίου αγοράς πέτυχε το 2015 η Creta Farms – Στα 10,6 εκατ. τα EBITDA, αύξηση ζημιών πέρυσι
Διατήρηση των πωλήσεων, της κερδοφορίας και παράλληλη αύξηση μεριδίων πέτυχε η Creta Farms κατά το 2015, παρά το δυσχερές κλίμα. Κατά το έτος που πέρασε, οι πωλήσεις της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας διαμορφώθηκαν σε 105,1 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 105,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας σταθερότητα σε σχέση με το 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη του 2014 ήταν 104,6 εκατ. ευρώ για τη μητρική και 104,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Το EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 11,1 εκατ. ευρώ για το 2015 με περιθώριο 11%, έναντι 10,9 εκατ. ευρώ το 2014. Το EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκε σε 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,9 εκατ. ευρώ το 2014. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία επηρεάστηκαν από λογιστικές έκτακτες απομειώσεις συμμετοχών του ομίλου, ανήλθαν σε ζημίες 3 εκατ. από ζημίες 1,07 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Creta Farms, μέσα σε μία δύσκολη χρονιά και σε μία ώριμη αγορά, κατόρθωσε για πρώτη φορά να κατακτήσει μερίδιο 29,7% (Οκτώβριος 2015) αποδεικνύοντας την υψηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα brands της. Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης παραμένει η σειρά προϊόντων «Εν Ελλάδι», το μερίδιο της οποίας ανήλθε για 1η φορά στο 17,5% τον Οκτώβριο. Σε διεθνές επίπεδο, η συμφωνία Licensing με την εταιρεία Primo Meats -100%θυγατρική του Ομίλου JBS μετά την απορρόφηση που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015- απέφερε για την 12μηνη χρήση, πωλήσεις της τάξης των AUD 30 εκατ. ευρώ. Η σειρά προϊόντων “Oliving by Hans” κατέκτησε τον πρώτο χρόνο λανσαρίσματος μερίδιο αγοράς ύψους 3%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης