Επί του Πιεστηρίου

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας μπορεί να ξεκινήσει η περίοδος “νηστείας”

tags :
Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας μπορεί να ξεκινήσει η περίοδος “νηστείας”

 

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας μπορεί να ξεκινήσει η περίοδος ‘νηστείας’ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς έως το τέλος της τρέχουσας υπάρχει η μετάθεση του Χ.Α. στις Προηγμένες Αναπτυσσόμενες Αγορές, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό και βεβαίως η πρόοδος, ή μη, στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης – Θεσμών” εκτιμά ο Στρατής Πολυχρονέας.
Όσον αφορά το πρώτο, οι προσδοκίες είναι θετικές σχετικά με τις εισροές νέων κεφαλαίων μέρος των οποίων συντηρούν την τελευταία ανοδική κίνηση, όταν στα υπόλοιπα προαναφερθέντα θέματα κυριαρχεί η αβεβαιότητα, καθώς στο Μεταναστευτικό οι “άσπονδοι” Γείτονές μας συνεχίζουν να προωθούν τις θέσεις τους, ενώ οι Θεσμοί συνεχίζουν να διαφωνούν με την Ελληνική Κυβέρνηση στις επιλογές και το ύψος των νέων μέτρων.
Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη μια υποχώρηση της Αγοράς στις επόμενες συνεδριάσεις, με την άνοδο της απόδοσης του 2ετούς ομολόγου αναφοράς λήξης 2017 από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό 7,27% στις 15/3 να παραπέμπει στο ανάλογο (το 2ετές υπερέβη σήμερα σε απόδοση αυτή του 5ετούς, η οποία ενδοσυνεδριακά ανήλθε σε 10,25%).
Άλλωστε και η πρώτη σημαντική Ενδοκυβερνητική κρίση του υφιστάμενου Συνασπισμού, δεν πρέπει να εκληφθεί ως ένα ατυχές και ασήμαντο γεγονός, εφόσον βέβαια ξεπεραστεί, από τη στιγμή που οι επικείμενες δύσκολες Μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εγκριθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όσον αφορά το Προσφυγικό, το οποίο έχει μετατραπεί σε μείζον θέμα για Ελλάδα και Ευρώπη, οι προσπάθειες άμβλυνσής του, έχουν περισσότερο να κάνουν με το “Brexit” και λιγότερο με την Ελλάδα, από τη στιγμή που τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι να σταματήσει η αθρόα προσέλευση μεταναστών στα σύνορα της Χώρας.
“Στο εξωτερικό, οι Κεντρικές Τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, προσπαθώντας να ανατάξουν τις κατά τόπου Οικονομίες τους, με την FED να συνεδριάζει σήμερα και τις ΒΟΕ και SNB αύριο (CBR στις 18/03)” επισημαίνει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης