Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Citigroup: Φτάνει στο τέλος της η Pax Americana

tags :
Citigroup: Φτάνει στο τέλος της η Pax Americana
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!!

Ξεχάστε όσα μάθατε ποτέ για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, καθώς μάλλον είναι λάθος. Αυτό συμβουλεύει την επενδυτική κοινότητα σε ανάλυσή του ο όμιλος Citigroup, που επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα «να ξανασκεφτούμε όλα όσα γνωρίζουμε για το πως λειτουργεί ο κόσμος».


Αυτό που ισχυρίζεται το Citigroup - ένας από τους μεγαλύτερους χρηματο-πιστωτικούς όμιλους επί Γης - είναι ότι φτάνει στο τέλος της η Pax Americana, δηλαδή η διεθνής τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...

ΚΑΙ η οποία στηρίχθηκε εν πολλοίς στην στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική ισχύ των ΗΠΑ για την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητος και της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το πρόβλημα είναι, ότι τίποτα δεν έρχεται να αντικαταστήσει την Pax Americana και πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προοπτική μιας «Αγκύλωσης των Μεγάλων Δυνάμεων».

Το Citigroup καλεί τις πολιτικές και επιχειρηματικές ηγεσίες να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο σχήμα του διεθνούς πολιτικού κινδύνου, που έχει ως συνέπεια την εξουδετέρωση της ισχύος και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών εργαλείων και πολιτικών του παρελθόντος.

Πλέον, μεγαλώνει η πιθανότητα πρόκλησης μιας τεράστιας αστάθειας από γεωπολιτικές εξελίξεις, την οποία οι ισχυρότεροι ηγέτες του κόσμου και οι παγκόσμιοι οικονομικοί οργανισμοί θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να αντιμετωπίσουν και να αντιστρέψουν.





















Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης