Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πάνος Δάντης: Η ανύπαρκτη ρευστότητα στην Αγορά και τα NPLs ωθούν τον FTSE25 προς τις 150 μονάδες

tags :
Πάνος Δάντης: Η ανύπαρκτη ρευστότητα στην Αγορά και τα NPLs ωθούν τον FTSE25 προς τις 150 μονάδες

Πάνος Δάντης: Η ανύπαρκτη ρευστότητα στην Αγορά και τα NPLs ωθούν τον FTSE25 προς τις 150 μονάδες



Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Ποδαρικό’ με ‘sell off’ έκαναν το 2016 οι διεθνείς Αγορές, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο της Κίνας, τις πυρηνικές δοκιμέςτης Β. Κορέας αλλά και τις χαμηλές τιμές του Πετρελαίου που δεν προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για την Παγκόσμια Ανάπτυξη” επισημαίνει ο Πάνος Δάντης.
H απόφαση των Κινεζικών Αρχών να διακόψουν την διαπραγμάτευση του Χρηματιστηρίου 2 φορές στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, καθώς προσπαθούσαν να ανακόψουν με νομοθετικού τύπου μέτρα τις πωλήσεις και κυρίως την απομείωση των περιουσιακών στοιχείων των Ιδιωτών και των Τραπεζών (γιατί αυτό είναι το τελικό ζητούμενο) έχει πανικοβάλει όλες τις Αγορές του Πλανήτη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υποψιάζονται πως τα σοβαρά προβλήματα της Κινεζικής Οικονομίας κρύβονταν επιμελώς “κάτω από το χαλί” και ήρθε η ώρα να εμφανιστούν.
πανος δαντης
Άλλωστε δεν μπορεί καμία Οικονομία να αναπτύσσεται με 7 και 10% τον χρόνο για μια εικοσαετία και πλέον, χωρίς έστω ένα διάλειμμα.
Φυσικά κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να αποτρέψει αυτό που είναι νομοτελειακά δεδομένο ότι θα γίνει στις Αγορές και αυτό είναι τοις πάσι γνωστό.
Το ερώτημα είναι, αν η Οικονομία της Κίνας είναι τόσο ισχυρή όσο νομίζαμε στην Δύση, ή η δομική αναδιάρθρωση της Οικονομίας της η οποία θα πρέπει να στηριχθεί πλέον στις Υπηρεσίες, θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα, συνολικά, στη ανάπτυξη.
Ένας ακόμα παράγοντας ανησυχίας είναι οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες έχουν διαλυθεί και δεν αποκλείεται να υποχωρήσουν ακόμα και μέχρι τα $20, περίπου, το βαρέλι όπου πιθανότατα θα είναι και ο πυθμένας του πτωτικού κύματος.
Ας ελπίσουμε πως η Δύση και κυρίως η ΕΕ που στηρίζεται απόλυτα στις εισαγωγές, θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το “δώρο”.
“Φυσικά μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το Χ.Α. δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο, δεδομένου ότι η επίλυση του Ασφαλιστικού και των άλλων απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, πιθανότατα, φέρνει πολιτικές εξελίξεις ενώ τα γεωπολιτικά προβλήματα στην ‘Γειτονιά’, η ανύπαρκτη ρευστότητα στην Αγορά και τα NPLs ωθούν τον FTSE25 προς τις 150 μονάδες” τονίζει ο CEO της Alfa Alliance Ltd.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης