Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Το Μεγάλο Σορτάρισμα!!!!!!!!

tags :
Το Μεγάλο Σορτάρισμα!!!!!!!!
Η ιστορία πίσω από την μεγάλη αμερικανική κτηματομεσιτική φούσκα που έσκασε το 2008, παρασέρνοντας ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, αποκαλύπτεται από μια φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά γεμάτη χιούμορ και χολιγουντιανούς σταρ.

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα του Μάικλ Λιούις, η ταινία κατάφερε να μαζέψει τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού σινεμά:

Οι Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Μπραντ Πιτ βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στην οθόνη, παραδίδοντας απολαυστικές και εξόχως σαρκαστικές ερμηνείες.

Η ταινία, μάλιστα, έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 4 υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και 2 για τα βραβεία SAG, έχοντας αποκτήσει δικαίως τον τίτλο του οσκαρικού φαβορί.

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς, συμπαρασύροντας την παγκόσμια οικονομία και οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών. 

Τέσσερις αουτσάιντερ μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν μια επιχείρηση στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία)

διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν…

----

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης