Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν:

"Το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν φαίνεται να συμμερίζεται το πρώιμο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, καθώς τελεί ακόμα υπό την φάση ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και αναδιάρθρωσης Θεσμικών, κυρίως, χαρτοφυλακίων" επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.


Η είσοδος των νέων μετοχών των Τραπεζών, οδήγησε σε ρευστοποιήσεις εκ μέρους των μέχρι πρότινος ομολογιούχων, οι οποίοι είτε δεν συμβιβάστηκαν με τον υψηλότερο κίνδυνο της κατηγορίας προϊόντος που έλαβαν, ή δεν πείστηκαν με τις προοπτικές των μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία αύξησης στάθμισης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες, καθώς η αντίστοιχη της Τράπεζας Πειραιώς θα έχει προηγηθεί, θα ολοκληρώσει την φάση της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων συστημικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων...

Το τέλος της οποίας ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της υφιστάμενης μεταβλητότητας.

Επίσης, αδιάφορο δεν θα πρέπει να είναι και το αποτέλεσμα της Α.Μ.Κ. της Τράπεζας Αττικής, καίτοι μη συστημική Τράπεζα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα funds τα οποία επένδυσαν περί τα 5,7 δισ. στις συστημικές Τράπεζες "εποφθαλμιούν" τη διαχείριση των 107 δισ. "κόκκινων" δανείων τα οποία μπορούν να τους αποδώσουν πολλαπλάσια χρήματα από τις τοποθετήσεις τους σε αυτές. 

Μάλιστα η επιτυχής διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, θα ενισχύσει σημαντικά τις πιθανότητες ανόδου των μετοχών, εκ της οποίας μπορεί να προκύψουν σημαντικές υπεραξίες στην περίπτωση άμβλυνσης της πολιτικής αβεβαιότητας και βελτίωσης των προοπτικών της Χώρας*

*(θετική αξιολόγηση από τους Θεσμούς, σταθερή εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας βάσει του Γ΄ μνημονίου, άρση των capita lcontrols και βεβαίως αναδιάρθρωση χρέους).

Εν κατακλείδι και σύμφωνα με τον αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, οι Τραπεζικές μετοχές θα συνεχίσουν να αποτελούν ουσιαστικό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα εγχώρια χρηματιστηριακά δρώμενα, αλλά και για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης