Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πιθανή καθοδική διάσπαση των 580 μονάδων θα στριμώξει άσχημα τους "Bulls" στη γωνία...

tags :
Πιθανή καθοδική διάσπαση των 580 μονάδων θα στριμώξει άσχημα τους
Απόστολος Μάνθος: Τεχνική προσέγγιση...

"Είχαμε προϊδεάσει από την προηγούμενη τεχνική ανάλυση ότι η 'νηνεμία', που υπήρχε πέριξ των 650 μονάδων θα σταματούσε βίαια με την είσοδο των 5 δισ. ευρώ από τις νέες μετοχές τόσο της Eurobank όσο και της Alpha Bank

Καθώς θα έφερνε μεγάλες αναδιαρθρώσεις στα Θεσμικά χαρτοφυλάκια προκαλώντας στη πορεία καθοδικές πιέσεις" αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

Μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι θεωρούσαμε ως πιθανή τη καταγραφή τιμών χαμηλότερα από τη στήριξη των 612 μονάδων.

Όντως ο Δείκτης έχει βρεθεί κάτω από τη στήριξη των 612 μονάδων ανοίγοντας διαγραμματικό θέμα με τις στηρίξεις στις 600 και στις 580 μονάδες. 

Πιθανή τώρα καθοδική διάσπαση των 580 μονάδων θα στριμώξει άσχημα τους "Bulls" στη γωνία, αναγκάζοντάς τους σε άμεσες ρευστοποιήσεις στοιχείο, όπου θα ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς το τελευταίο προπύργιο στήριξης των 560 με 550 μονάδων.

Χαρακτηριστικό γεγονός των αναδιαρθρώσεων, είναι η συμπεριφορά αρκετών Δεικτοβαρών τίτλων με προεξέχοντα αυτόν του ΟΤΕ και της ΕΕΕ.

Μέσα σε αυτή τη βραχυχρόνια αρνητική ατμόσφαιρα, ως το μόνο θετικό στοιχείο εκλαμβάνουμε το γεγονός εισόδου των Τραπεζικών μετοχών στη βαρύτητα των δεικτών, μετά το "Τ+5"...

Καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη εκδηλωθεί η οποιαδήποτε καθοδική πίεση από τους ομολογιούχους LME και να εμφανιστούν σημάδια δημιουργίας ανοδικού στροφέα με το "πάτημα" από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Επηρεασμένος είναι και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης με το τεχνικό όριο στήριξης των 186 μονάδων να "παραδίνεται στις ορέξεις" των "Bears" δίνοντας έτσι περιθώριο πτώσης έως τη σημαντική μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης των 170 με 160 μονάδων.

"Ουσιαστική αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό πλάνο, θα προκληθεί μόνο με την επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 640 μονάδων για το Γενικό Δείκτη και του επιπέδου των 192 με 195 μονάδων για τον FTSE 25"

Αυτά τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ και καθόλα άξιος τεχνικός αναλυτής και όχι μόνον...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης