Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΧΑΑ: Από και για τον κόσμο της αγοράς...

tags :
ΧΑΑ: Από και για τον κόσμο της αγοράς...
ΣΧΟΛΙΟ: Aρκετοί εκ των αναλυτών εκτιμούν ότι από την τρέχουσα εβδομάδα το ΧΑΑ θα τιμολογήσει με μεγαλύτερη ηρεμία (;) τις τελευταίες εξελίξεις και θα κληθεί να λειτουργήσει σε ένα εξαιρετικά κακό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Η Αγορά οσμίζεται επιστροφή του πολιτικού κινδύνου, μετά την απώλεια των δύο βουλευτών κατά την ψηφοφορία του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Κάτι όμως που ουσιαστικά δεν ισχύει, αφού υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφεδρείες στα μετόπισθεν {έστω από τα αντίπαλα στρατόπεδα προερχόμενες}…
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επειδή το χρηματιστήριο κοιτάζει πάντα μπροστά και η ζωή συνεχίζεται, η πίεση στις τραπεζικές μετοχές δεν αναμένεται να εκτονωθεί γρήγορα. Οι δύο μάλιστα τράπεζες της Εθνικής και της Πειραιώς οι οποίες που θα υποστούν και την μεγαλύτερη απομείωση στους υφιστάμενους μετόχους τους έχουν ακόμα δρόμο ώστε να θεωρηθούν επενδυτικά ελκυστικές. 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Ο Γενικός Δείκτης τεχνικά έδωσε αντίδραση από τα χαμηλά των 641 μονάδων που βοήθησε στη καταγραφή θετικού κλεισίματος στην εβδομάδα μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ωστόσο και η τάση εξακολουθεί να δείχνει προς χαμηλότερα επίπεδα αφού η αντίδραση έκανε μόνο το «ελάχιστο αναγκαίο» μετά από την γρήγορη υποχώρηση από τις 726 μονάδες.Οι κινητοί μέσοι βρίσκονται αισθητά υψηλότερα (680 – 690 μονάδες) ενώ οι ταλαντωτές πήραν ανάσα από τα όρια της υπερπουλημένης ζώνης τιμών. Δύσκολα θα αποφύγει μια διάσπαση των 640 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στις επόμενες ημέρες. 
ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Είχαμε επισημάνει την μετοχή ως επενδυτική, αλλά και κερδοσκοπική επιλογή πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου. Όταν όμως ανακοινώνει κέρδη ανά μετοχή €0,18 στο 9μηνο (το τελευταίο 3μηνο λογικά θα είναι ελαφρώς ζημιογόνο) και διαπραγματεύεται κάτω από τα €0,50 στο 25% της καθαρής της θέσης, τότε η αγορά μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την άποψη ότι παίρνουμε αυτό που μας αξίζει!!! (Ρ/Ε15: 3, P/BV9M15: 0,25)
ΤΡΑΠΕΖΕΣ -Τελική γραμμή: Το τελευταίο μαξιλαράκι της αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιούν οι τράπεζες μιας και από 30/6/2015 δεν θα τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν άλλο την σχετική λογιστική εγγραφή βελτίωσε πολύ τα μετά από φόρους κέρδη. Από το α’ τρίμηνο και μετά έχουν εγγραφεί άλλα 3,5 δις ευρώ στα ίδια κεφάλαια από την αναβαλλόμενη φορολογία η οποία ωστόσο προήλθε και από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή από 26% σε 29%. Από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή οι τράπεζες έχουν «ευνοηθεί» θετικά κατά 1,8 δις ευρώ στο τρίτο τρίμηνο γεγονός που σημαίνει ότι τα 4,9 δις ευρώ που εμφανίζονται ως ζημιές εννεαμήνου θα ήταν κατά πολύ υψηλότερες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης