Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…
Προχειρότης προχειροτήτων τα πάντα προχειρότης; ή σκοπιμότης σκοπιμοτήτων τα πάντα σκοπιμότης; Ιδού το ερώτημα… Και να μην ξεχνάμε … οι 160 μονάδες του τραπεζικού δείκτη είναι ουσιαστικά… 16!!! Γιατί πριν λίγους μήνες τον πολλαπλασίασαν επί 10!! Τραπεζικός δείκτης…δηλαδή από τις 8000 μονάδες βρέθηκε στις… 16. Ολοκαύτωμα, αν και η λέξη χάνει το νόημά της!
Και λέμε και γράφουμε… λχ -99% η τάδε τραπεζική μετοχή. Εχουμε όμως αναρωτηθεί πόσες φορές έχει γράψει στην ιστορία της αυτό το -99%;
Οι 4 τράπεζες θα τα καταφέρουν να ανακεφαλαιοποιηθούν ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δυσκολίες – Ερωτηματικό η Attica bank.
Το ελληνικό χρηματιστήριο  βομβαρδίζεται από τα βιβλία προσφορών των τραπεζών και αυτό αποτελεί τραγικό λάθος, είναι λάθος να είναι ανοικτά και τα 4 βιβλία προσφορών. Σε εξέλιξη βρίσκεται το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς που κλείνει στις 13 Νοεμβρίου. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Alpha bank και κλείνει στις 16 Νοεμβρίου.Άνοιξαν επίσης σήμερα 12 Νοεμβρίου τα βιβλία προσφορών της Eurobank και της Εθνικής.
Οι 4 τράπεζες θα αντλήσουν σε νέα κεφάλαια 6,2 δισεκ. ενώ θα κάνουν χρήση και των ομολογιακών LME. Ωστόσο είναι 100% λάθος η απόφαση να ανοίξουν ταυτόχρονα 4 βιβλία προσφορών….μεγάλο λάθος. Οι πιέσεις που ασκούνται στις τράπεζες είναι εύλογες οι ξένοι επενδυτές εκβιάζουν χαμηλές τιμές ή πουλάνε στην spot αγορά για να αγοράσουν φθηνότερα στα βιβλία προσφορών.
Επίσης είναι μάλλον ευδιάκριτη η πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 5,07 ευρώ (κλείσιμο 22/10) για τον Μυτιληναίο (-1,10%) και πολύ περισσότερο η πτωτική διάθεση που συνεχίζει να επιδεικνύει ο ΟΠΑΠ (-4,70%) με αφετηρία τα 8,61 ευρώ (κλείσιμο 26/10) και η ΕΥΔΑΠ (-1,44% χθες) από τα 5,90 ευρώ (κλείσιμο 27/10).
Χαμηλότερα του 25αρη, αργά αλλά σταθερά συμπλήρωσε τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση η Σωλ. Κορίνθου (+0,93%), ενώ τα Πλ. Θράκης συνεχίζουν την πλαγιοανοδική τους προσπάθεια από τα 1,31 ευρώ (κλείσιμο 3/11), με τις συναλλαγές σήμερα να αυξάνονται αισθητά.
Γενικός Δείκτης: Οσο παραμένει χαμηλότερα των 670 μονάδων διατηρεί σε ισχύ το σενάριο επαναδοκιμασίας των 655 – 640 μονάδων. Πρώτη αντίσταση στις 680 μονάδες.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,55% χθες), η επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 193 μονάδες. Παραμένει το “short momentum” μέχρι να επιτευχθεί κλείσιμο υψηλότερα των 218 μονάδων. Ο 25αρης πάνω από 204 θα κινηθεί σαφώς επιθετικότερα ανοδικά, ενώ μέχρι να κλείσουν και τα βιβλία των ΑΜΚ θα χαρακτηρίζεται από έντονη νευρικότητα και πτωτική αναμονή.
Σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε χθες ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (-7,62%) και από εδώ και χαμηλότερα η τεχνική εικόνα γίνεται κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη καθώς ο εν λόγω δείκτης εισέρχεται σε παντελώς “αχαρτογράφητα ύδατα” (!)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης