Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

tags :
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Την περασμένη Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης αφού κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 731,18 μονάδες ξεκίνησε μία διορθωτική κίνηση που τον έχει φέρει και κάτω από το όριο των 700 μονάδων” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Το ανοδικό διάλειμμα της Δευτέρας οφειλόταν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των “stress tests” που ήταν καλύτερα των αναμενομένων, κυρίως για Eurobank και Alpha Bank.
Όπως όμως είχε επισημανθεί οι 731 μονάδες είναι σημαντική αντίσταση αλλά και η περίοδος αυξήσεων κεφαλαίων, είναι περίοδος διόρθωσης.
Οι Τράπεζες προσπαθούν να κινηθούν γρήγορα για να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες και ήδη είναι σε εξέλιξη το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς, ενώ την επόμενη εβδομάδα σειρά παίρνει η Eurobank. Ο αποκλεισμός, προς το παρόν, των Ελλήνων επενδυτών είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τα μεγάλα και αναμενόμενα reverse split και οι πιθανώς χαμηλότερες τιμές των αυξήσεων δρουν ενισχυτικά στην πίεση των τελευταίων ημερών στις Τραπεζικές μετοχές, ενώ δεν αποκλείεται και μια πίεση στο υπόλοιπο ταμπλό για απόκτηση ρευστότητας.
Το σημαντικό για τον Γενικό Δείκτη, την προσεχή περίοδο, είναι η διατήρηση της θετικής του βραχυχρόνιας εικόνας σε ένα εύρος διακύμανσης με κάτω άκρο τον ΚΜΟ 30 ημερών που σήμερα βρίσκεται στις 685 μονάδες και είναι και το σημείο που ξεκίνησε το τελευταίο ανοδικό κύμα του Δείκτη. Σε αντίθετη περίπτωση θα ανοίξει ο δρόμος για χαμηλότερα επίπεδα, προς την περιοχή των 630 μονάδων.
Κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι η επιτυχής έκβαση της πρώτης αξιολόγησης και να δοθεί το “πράσινο φως” από το Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στη προσέλκυση των επενδυτών στις ΑΜΚ των Τραπεζών.
Η επιτυχής έκβαση των αυξήσεων αυτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της Οικονομίας αλλά και για τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα, προκειμένου στη συνέχεια να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα.
Υπενθυμίζουμε τη σημαντική αντίσταση στις 730 – 731 μονάδες και στη συνέχεια τους ΚΜΟ 200 ημερών που σήμερα είναι στις 761 και 778 μονάδες, ο απλός και ο εκθετικός αντίστοιχα.
Την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, εκτός του Eurogroup θα μας απασχολήσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εισηγμένων (11/11 ΜΠΕΛΑ, 12/11 ΕΛΠΕ) και η εξαμηνιαία αξιολόγηση του MSCI ( 12/11) .

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης