Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ξεκινώντας από την τεχνική εικόνα του FTSE25, επόμενος στόχος είναι οι 225 μονάδες, με ενδιάμεση αντίσταση το 222. "Intraday position is long" με "stop" τις 213 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης πλησιάζειτο άνω άκρο της δύσκολης ζώνης 715-730 μονάδων, ανοδική διάσπαση της οποίας θα αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση, με επόμενη αντίσταση τις 744 μονάδες. Οι 693 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 665 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 640 μονάδων απαιτεί άμεση ενεργοποίηση κινήσεων "stop loss".

ΜΟΗ: Αξίζει ΞΑΝΑ αναφοράς η συνεχιζόμενη κίνηση της Motor Oil, όχι μόνο γιατί δείχνει να απομακρύνεται από το ψυχολογικό όριο των 11,00 ευρώ, αλλά γιατί πλέον κινείται σε υψηλά 73 μηνών(!!!). Αν συνεχιστεί η πλαγιοανοδική κίνηση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 11,97 ευρώ... Στην 11η θέση των Κφσεων και στα 1,24 δισ. ευρώ[!!]. Και με άνοδο 72,3% από την αρχή της χρονιάς... 

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο όμιλος υπέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη σύμβαση, για τον μήνα Σεπτέμβριο, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου με τις Gulf Consolidated Contractors και Wade Adams Contracting.

Την σύμβαση των 340 εκατ. δολαρίων (περί τα 310 εκατ. ευρώ) για την κατασκευή έργων υποδομής στη βιομηχανική περιοχή της Ντόχα στο Κατάρ ακολούθησαν άλλες τέσσερις συμβάσεις, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ναι μεν υστερεί από την αρχή της χρονιάς, αλλά υποχωρώντας στο απίστευτο 1,0200 [!!]  ευρώ της 3ης Αυγούστου μοίραζε λεφτά... Kαι +90% έκτοτε. Κύρια αντίσταση τα 1,9200 που αν τα κατοχυρώσει, τότε θα κοιτάξει προς τον επόμενο στόχο στα 2,3000. Στα 2,9000 ευρώ η τιμή στόχος των αναλυτών της Eurobank Equities, που δόθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμών...
SARANTIS: Στα 10,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,4% σε ετήσια βάση, αναμένεται να διαμορφωθούν τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ομίλου στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει αύξηση των πωλήσεων 9,5%, στα 199,4 εκατ. ευρώ από 182,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Παράλληλα, προβλέπει άνοδο 10,3% στα EBITDA, στα 16,9 εκατ. ευρώ.
ΟΤΕ: Με πρώτη στήριξη στα 8,47 ευρώ και το “stop” για τους αισιόδοξους στα 8,37 ευρώ. Επόμενη κοντινή αντίσταση είναι το 9,26 ενώ κάνει προσπάθεια να μπει σε επιθετική τάση κάτι που θα συμβεί με κατοχύρωση του 9,27. Προσπάθησε χθες, αλλά δεν ήταν η μέρα του. Και από τα 9,1800 της Δευτέρας υποχώρησε στα 9,0400 με πτώση 1,53%.

ΟΤΕ[Ι]: Τόσο η Beta Χρηματιστηριακή όσο και η EuroxxΑΧΕΠΕΥ συστήνουν αγορά με στόχο τα 11,70 ευρώ, ενώ η Εθνική Χρηματιστηριακή διατηρεί την μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της ανεβάζοντας την τιμή στόχο από τα 12,10 στα 12,60 ευρώ. 

ΑΓΟΡΑ: Στο τέλος της εβδομάδας τελειώνει η αναμονή. Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών βάζοντας τέλος σε μια περίοδο προσδοκιών –και φόβου- τριών μηνών. 

Μετά αρχίζουν τα δύσκολα καθώς οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι την «Ημέρα των Ευχαριστιών» (Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου) να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ή να έχουν κλείσει τις αυξήσεις κεφαλαίου. 

Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία αφού αν πατηθεί ο Δεκέμβριος τότε τα βιβλία θα έχουν κλείσει και πολλά αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια θα κινηθούν πιο επιφυλακτικά ενόψει του κλεισίματος της χρονιάς. 

Από την άλλη πλευρά δεν γίνεται να ξεκινήσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να αλλάξει το καθεστώς των περιορισμών της κίνησης κεφαλαίων για το ΧΑ ή έστω για το τι θεωρείται παλαιό και νέο χρήμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Οι long επενδυτές έχουν τον έλεγχο – τουλάχιστον βραχυχρόνια – της αγοράς επιβάλλοντας το ρυθμό τους, επιτρέποντας μόνο ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, έχοντας ως σύμμαχο την πολύ βελτιωμένη τεχνική εικόνα. Τα αποτελέσματα των stress tests θα είναι καλύτερα από ότι αρχικώς είχαν εκτιμηθεί.[Ως γνωστόν, θα ανακοινωθούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί]


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης