Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ σχολιάζουν γράφοντας: 

"Με τις επικείμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών (stress tests, ύψος ζητούμενων κεφαλαίων και αποτελέσματα 6μήνου) και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή να βρίσκονται στο προσκήνιο, το ΧΑ φαίνεται να τηρεί μια υποτυπώδη στάση αναμονής, στην τρέχουσα φάση" επισημαίνει ο κ. Στρατής Πολυχρονέας.

Μπορεί να μην υπάρχει η αβεβαιότητα, σχετικά με την υπερψήφιση, ή μη, του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, καθώς τα νέα επώδυνα μέτρα εμπεριέχονται σε περισσότερα από ένα άρθρα αυτού, ωστόσο θα φανεί κατά πόσο ο Κυβερνητικός συνασπισμός παραμένει αρραγής και βεβαίως κατά πόσο θα υπάρξει θετική ψήφος για αυτά από την Αντιπολίτευση.

Αυτόν άλλωστε το λόγο, θα είχε και η επίσκεψη του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου στην Χώρα, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, προκειμένου να πειστεί μέρος της Αντιπολίτευσης να υποστηρίξει τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου ενέκριναν στις 16 Ιουλίου 229 βουλευτές, τη στιγμή που σήμερα ο Κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 155 βουλευτές. 

Επιστρέφοντας στο Ελληνικό χρηματιστήριο και βάσει τα στοιχεία από 01/10 μέχρι και τις 13/10, η μέση συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάζεται αυξημένη κατά 11,9% στα 33,67 εκατ. έναντι της μέσης συναλλακτικής δραστηριότητας για το σύνολο του Σεπτεμβρίου...

Με την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ να διαμορφώνεται στα 39 δισ., ήτοι σε 21,8% του ΑΕΠ (σε τρέχουσες τιμές). Από τεχνικής απόψεως για το ΓΔ, η ουσιαστική αντίστασηεντοπίζεται στις 707 μονάδες,με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στις 640 μονάδες.

Σημείο αναφοράς της ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε στις 24/08, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, είναι η περιοχή των 632 μονάδων, η οποία προβάλλει ως η επόμενη ουσιαστική στήριξη. Για τον FTSE/LargeCap η αντίσταση εντοπίζεται στις 211 μoνάδες και η στήριξη στις 184 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης